tetőtéri lakás szigetelése

Megéri szigetelni a tetőtéri lakást az ingyen milliókból?

A tetőtéri otthonokkal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, sokan azért nem kedvelik, mivel a télen nehezen fűthető, nyáron viszont rettentően felmelegszik. Megfelelő szigeteléssel azonban a probléma orvosolható, ráadásul a 2021. január 1-jétől igényelhető Otthonteremtési támogatásból számos felújítási korszerűsítési munka finanszírozható.

A tetőtéri lakás kialakítása és berendezése sem egyszerű, egyedi megoldásokat igényel, azonban különleges hangulatú, csöppet sem tucat otthont teremthetünk meg. Mindezek összességében jobban megterhelik a pénztárcát, hiszen szinte minden részébe egyedi tervezésű bútorokra van szükség. Ahhoz, hogy minden évszakban kedvező lakhatási körülményeket biztosítson elengedhetetlen az alapos szigetelés, és árnyékolás, valamint a nyári forróságban valószínűleg hűteni is szükséges.

Jó hír, hogy az új lakásfelújítási támogatás számos munkálatra, így szigetelésre és klímaberendezés cseréjére, és beépítése is igényelhető. A rendelet részletesen szabályozza az igénylés feltételeit és az igénylők körét, legfontosabb talán, hogy csak 25 év alatti a gyermeket nevelő családok (magzat esetében12 hetes kortól) kérhetik, illetve, hogy a felújítási költségek ötven százalékára, de maximum 3 millió forintig nyújtható be a munkadíj és anyagköltségek számlája. Az otthonfelújítási program kiegészült a támogatáshoz kapcsolódó, kamattámogatásos kölcsön lehetőségével.

A tetőtéri ablakokat is megéri most lecserélni, mivel az alapanyag mellett a munkadíj fele is visszaigényelhető. A minőségi alapanyagok sosem voltak olcsók, viszont a 3-rétegű üvegezésű ablakokkal jelentősen csökkenthető a fűtésszámla. A tetőtér egyedi tartozékokkal, mint például hővédő rolóval, redőnnyel, különböző funkciójú árnyékolóval komfortossá alakítható. Az árnyékolók színválasztéka manapság igen nagy, így a lakók ízlésvilágához, életkorához passzoló belső tér valósítható meg. Mindezek költségek fele most állami támogatással finanszírozható.