parkany novenyek

Így öltözteti fel az otthonát egy szép párkány

A kőpárkány pozitívan hathat a lelki egészségünkre? Főleg ha kihasználjuk szépségét és a benne rejlő díszítési lehetőségeket. A mai rohanó világunkban sajnos egyre többször megfeledkezünk arról, hogy a díszítés jótékony hatással van nem csupán a házunkra, lakásunkra, de a lelki egészségünkre is. Ha a dekorálás szóba kerül, akkor inkább az otthonunk nagyobb, láthatóbb tereire igyekszünk koncentrálni. Pedig az apró kis zugok és hangulatos sarkok csinosítása is komoly lehetőségekkel kecsegtet. Ilyen lehet a minőségi kőpárkány is.

Miért kőpárkány?

Legyen szó külső párkányról vagy belső könyöklőről, a minőségi kőből készült párkányra bátran elhelyezhető sokféle dekoráció.

A kőpárkány kifogástalanul elvezeti a vizet, megtartja a formáját, rendkívül egyszerű tisztítani, ráadásul az időtállóságáról is nevezetes.

A következőkben több variációt és ötletet osztunk meg  arról, hogy milyen izgalmas, lenyűgöző módon lehet feldíszíteni/kihasználni az eddig elhanyagolt párkányokat.

Jöjjön tehát néhány tipp, amitől a kőpárkánya még inkább magához vonzza az elismerő tekinteteket!

parkany diszites scaled

1. Kőpárkányos tárolás profin

Amennyiben nagyobb ablakpárkányunk van, akár tárolóként is tekinthetünk rá.

Elhelyezhetünk rajta stílusban és színben a párkányhoz passzoló irattartókat, mappákat, dobozokat. A hangsúly azon van, hogy ne vigyük túlzásba, mert könnyen zsúfolt hatást érhetünk el vele.

Extra tipp: főként dolgozószobában érdemes használni ezt a megoldást, ott ugyanis abszolút olyan hatást kelt a szemlélőben, mintha szándékosan a szoba része lenne a párkány és a rajta tárolt fontos iratok.

2. Kőpárkányos látványosság

Amennyiben házának belső kialakítása lehetővé teszi és az udvarra, kertre, utcára néző kilátás is pazar, akkor érdemes a barátokat, hozzátartozókat az ablak közelében „leültetni”.

A kőpárkány pedig hasznos lehet akár családi képek, poharak, különböző eszközök elhelyezésére.

3. Kőpárkányos romantika

Amennyiben romantikus hangulatra vágyik, akkor ebben a párkány is segíthet. El lehet helyezni rajta illatos gyertyákat, akár egy szál vörös rózsát vagy fényfüzérrel is megkoronázhatja az összhatást.

Extra tipp: Az emeletes házban lakók számára erősen ajánlott a párkány kihasználása, hiszen onnan gyönyörű kilátás nyílhat a városra, természetre, ami még romantikusabbá és emlékezetesebbé teheti az estét.

4. Virágoskert a kőpárkányon

Az ablakpárkányok legnépszerűbb és mindannyiunk által ismert díszítési módja a növényekkel és virágokkal való „beültetés”. Tökéletes megoldás, hiszen kettős funkciót tölt be: nemcsak mi gyönyörködhetünk bennük, hanem a külső szemlélő is, aki elhalad az ablakunk előtt.

5. Tudás és emlékek a kőpárkányon

Ha nem a növények szerelmese és nem szeretné telerakni velük ablakpárkányát, akkor érdemes valami másban gondolkodni. Pl. könyvek, képek és egyéb dísztárgyak is remek dekorációs elemek lehetnek.

Így hozható létre egyedi, a személyiségéhez pompásan passzoló meghitt tér. Inspirálódjon és nyerjen energiát az esős, szomorúbb napokon is!

6. Palota, háború vagy erőd a kőpárkányon

Ha van kisgyerek vagy nagyra nőtt gyerek a családban, aki rendelkezik LEGO figurákkal vagy bármilyen kis játékokkal, akkor a belső könyöklőn villámgyorsan megteremthető egy harc, erőd vagy akár egy csoda szép palota is.

7. Kőpárkányos „takaró”

Ha szeretné kizárni a kíváncsi tekinteteket, akkor egy légiesen könnyű függöny a segítségére siethet.

Érdemes a kőpárkány és az ablakkeret színével harmonizáló függönyt választani.

És ha ezeket a lehetőségeket szeretné minőségi kőpárkánnyal kihasználni, akkor forduljon hazánk egyik legtapasztaltabb és legjobb csapatához!

parkany dekor

A kőpárkányos minőségteremtő

 A Párkányos csapat különleges kőfaragó üzemében készülnek el azok a kőpárkányok, amelyek élethosszig tartó minőséget mutatnak.

 Egyedi méretben, kedvező áron, gyors kiszállítással dolgoznak. Az elkészült kőpárkányok akár a helyszínen, a sároki kőfaragó üzemben is átvehetők.

Gondolnak a lakossági ügyfelekre és a viszonteladókra is.

A Párkányos csapat fókuszában az ügyféligények és a minőségi kőpárkányok vannak.

Ha ön is szeretne a kőpárkányában gyönyörködni és kihasználná dekorálási lehetőségeit, akkor forduljon bizalommal a Párkányoshoz!

Meta: A kőpárkány tengernyi lehetőséget rejt magában. Használja ki Ön is!