lakasfelujitas

Lakásfelújítás esetén érdemes egy jó klímában is gondolkodni

Az új otthonfelújítási támogatással kapcsolatban folyamatosan szállingóznak a bejelentések, viszont a pontos részleteket tartalmazó kormányrendelet, amely eligazít a lehetőségekről már megjelent. Jó hír, hogy a konstrukcióból a lakásfelújítás és korszerűsítés széles skálája finanszírozható. Az év végi hajrában érdemes alaposan számba venni a lehetőséget, és a feltételeket egyaránt.

Az otthonfelújítási támogatás- sok egyéb mellett, a fűtési rendszer kialakítását és korszerűsítését is támogatja, valamint klímaberendezés cseréjét és beépítését egyaránt. Aki éppen most fog bele a korszerűsítésbe, és a felújítási munkálatokba, annak érdemes elgondolkozni a légkondicionáló beszereltetésén. Ma már egyáltalán nem ritka, hogy klímaberendezéseket építenek be az új építésű lakásokba mellőzve a radiátorokat. Manapság ezek a készülékek – kettő az egyben – alkalmasak a hideg évszakokban fűtésre, és a nyári hőség idején fűtésre is. Hőszivattyús elven működnek: ami azt jelenti, hogy hűtési üzemmódban a benti levegőt a hőcserélő segítségével hűti, míg fűtéskor felfűti.

Előnyei a légkondicionáló használatának

Nemcsak gazdaságos, de egész év során kellemes hőmérsékletet biztosít. Az sem mellékes, hogy folyamatosan szabályozhatjuk az elérni kívánt hőfokot a készülékünkön, az pedig ennek megfelelően gondoskodik a fűtésről.

Gazdaságos

A modern hűtő-fűtő klímával minden évszakban kellemes belső hőmérsékletet biztosíthatunk. A közhiedelemmel ellentétben nem fogyaszt sok áramot. A szakértők szerint egy jó készülék kiválasztásával akár 10-15 százalékos energiát spórolhatunk meg összehasonlítva egy modern gázfűtés rendszerrel (bizonyos feltételek teljesülése esetében). Ráadásul a fűtés négyszer olyan hatékony, mint például a villanyradiátorral valófűtésnél. Ezenkívül gazdaságosan működtethető az átmeneti időszakokban is a hagyományos gázfűtés helyett.

Bárhol elhelyezhető

A telepítését az otthon lakóinak szükséglete határozza meg, így a hatásfokot és a kihasználtságát is optimalizálni lehet.

Milyen otthonokban előnyös beruházni?

Az új építésű otthonokban, illetve az olyan épületekben, ahol jelenleg nincs kiépítve a gáz és a kémény (emellett a beruházás nagy költségekkel járna).

Azokban az épületekben, amely már rendelkezik modern gázfűtéssel, ott is hasznos beruházni a hűtő-fűtő berendezésre, mint temperáló fűtésre. Ilyenkor elegendő a nagyobb használatban lévő helyiségben alkalmazni, anélkül, hogy az egész házat felfűtenénk.