Fürdőszoba átalakítás

Fürdőszoba átalakítás: Tippek mini fürdőszobák kialakításához

A fürdőszoba átalakítása és felújítása rendkívül költséges és időigényes, ezért mielőtt belevágnánk érdemes alaposan átgondolni a lehetőségeinket és azt az igényeinkkel összhangba hozni. Különösen nehéz a mini fürdőszobák esetében meghúzni a határt, hogy a parányi teret hogyan tudjuk a leghatékonyabban kihasználni, de mégis otthonos és kényelmes legyen.

Hasznos tippek mini fürdőszobák kialakításához

A kis alapterületű fürdőszobák esetében fontos hogy jól megtervezzük a berendezéseket, a színeket, de érdemes a megfelelő világításra is gondot fordítani. A későbbiekben a megfelelő helyen kialakított kapcsolók is sok bosszússágot okozhatnak.

Kád vs. zuhanyzó kérdése

Kis fürdőszobákban általában nem merül fel a lehetőség, hogy fürdőkádat és zuhanykabint is kialakítsunk, azonban számos olyan megoldás van, amellyel költséghatékonyan minden igényt kielégíthetünk: A család élethelyzetétől függően számos érv szól a kád beépítése mellett, ugyanakkor sokan nem szeretnének lemondani a zuhanyozás lehetőségéről sem.

Fürdőszoba átalakítás

Választhatjuk a kádajtó beépítését, amely nagyobb felfordulás nélkül végezhető el. Különösen hasznos, ha kisgyerek van a családban, illetve, ha idős ember, vagy netán nagy testű házikedvenc biztonságos kádba való belépését kell biztosítani. Ha zuhanyzó mellett döntünk, akkor választhatunk nyitott zuhanyzót is, amely a tévhitekkel ellentétben igen elegáns megoldás kis helyen is, ráadásul a tér is nagyobbnak tűnik.

Ideális megvilágítás

A megfelelő megvilágítás megtervezésére érdemes időt és energiát fordítani. Emellett a napi tisztálkodáshoz is elengedhetetlen. A mennyezeti lámpa helyett inkább helyi világítást alkalmazzunk:célszerűen elhelyezett pontfény forrásokat – falikarokat, spotlámpákat. A fürdőszobában ízléstől függetlenül érdemes erős, melegfényű LED-eket használni.

Megfelelő szín

Mini fürdőszoba esetében a felhasznált színeknek még nagyobb a jelentősége, olyan árnyalatokat érdemes kombinálni, amelyek tágítják a teret. Remekül mutatnak a pasztellek, a krém, a szürke, a bézs világos árnyalatai, de a fehér szín is igen elegáns egy-két sötétebb kiegészítővel kombinálva.

Megfelelő burkolóanyagok

Habár manapság a matt csempék nagyon divatosak, mini fürdőszobákban a fényes csempe jobban mutat, megfelelő megvilágításban tágítják a teret azáltal, hogy a fényt visszatükrözik.

Fürdőszoba átalakítás

Optimális tárolás

Mini fürdőszobában gazdaságos tárolóhelyek kialakítása nem könnyű feladat, érdemes tárolásra jól használható tükrös szekrényt választanunk, illetve a falra több polcot is felszerelni, amelyet aztán apró rattan kiegészítőkkel, tároló kosarakkal, dobozkákkal is feldobhatunk.