sotet szoba

Sötét lakások esetében trükközzünk a színekkel!

A korai sötétedés beálltával egyre korábban kapcsolunk az otthonainkban villanyt, azonban az eleve sötét lakásokban szinte egész nap valamilyen- helyi megvilágításra van szükség. A fényforrások mellett a színekre is érdemes figyelmet fordítani, hiszen egy jól kiválasztott színnel, színkombinációval látványos eredményt érhetünk el. A trükkökkel másrészt az ingatlanpiaci esélyeket is növelhetjük, mivel köztudott, hogy a sötét lakások jóval nehezebben kelnek el, mint a jobb fekvéssel és nagyobb ablakokkal rendelkező otthonok.

A lakásfelújításnál a falfestés fontos kiindulópontja, a helyiségek színének a kiválasztása. A különböző szobákba más-más színek ajánlottak, hiszen már régóta köztudott, hogy a hálószoba esetében egyes falszíneket nem árt kerülni, mert élénkségükkel az éjszakai alvásra is kedvezőtlenül hatnak. A nappalik színeiben, illetve az előszobák, konyhák esetében már nagyobb a szabadság, bátran hagyatkozhatunk az ízlésünkre, és a legújabb trendekhez is bátrabban nyúlhatunk.

Sokan kedvelik a letisztult és világos tereket, és sokan esküsznek a trendek ellenére is a fehér falak varázsában. Például az sem véletlen, hogy a szállodákban a vendégeket ragyogó fehér ágynemű várja. A könnyű és higiénikus tisztítás mellett az a fő oka, hogy a tapasztalatok szerint a nyugodt és mély alvásra rendkívül jó hatással van a fehér színű ágynemű.

A barátságos otthon olyan, amely számunkra a legkellemesebb, hiszen a mi életterünk, nem a magazinoknak készül. A szakértők véleménye szerint érdemes a nagyobb felületeken visszafogottabb árnyalatokat előnyben részesíteni, és inkább színes kiegészítőkkel, párnákkal, takarókkal, vagy egy kisebb karakteres szőnyeggel dobjuk fel a nappalit.

 

Sokak problémája, hogy a helyiségnek kevés és kicsi ablakai vannak. Anyagi lehetőségek híján-ablak csere helyett érdemes a színeket segítségül hívni. A világos, pasztell árnyalatú fal mellé érdemes világos natúr árnyalatú laminált padlót választani. A krémszínű bútorok, és kanapék nemcsak világosabbnak mutatják a teret, de tágasabbnak is tűnik tőlük a nappali.

Az ablakkal szemben, illetve az ablak közelében felhelyezett nagyobb felületű tükrök segítenek a beáramló fényt felerősíteni.

A kicsi, és sötét szobákban a fehér vagy a világos bézs árnyalatú falszínekkel igen meglepő eredményt érhetünk el, amelyet szintén fehér mennyezettel egészítsünk ki, mivel az nem nyeli el a fényt.

sotet szoba

A sötét lakásokban a világos falak mellett nagyon látványos eredmény érhető el, ha a fehér ajtók és ajtókeretek mellett a szegélyeket és díszléceket is fehérre cseréljük le.

A sötét sarkokat akár beépített lámpákkal is megvilágíthatjuk, valamint több kisebb fényforrást helyezhetünk el a szoba különböző részeibe.

A felsorolt módszerekkel – költségtakarékosan – nemcsak a komfortérzetünket javíthatjuk, de lakáseladás során növelhetjük a gyorsabb értékesítés lehetőségét.