kis lakás

Kis lakásokban jöhetnek a kettős szerepű helyiségek

Kis lakóterekben sokkal több praktikusságra van szükség, mint a nagyobbakban, hiszen a helyszűke inspirálóan is hat. Egy kis képzelőerővel és sok fejtöréssel még a legkevésbé kedvező arányú helyiségben is találhatunk helyet a szükségleteinknek.

A plusz funkciók egyike szokott lenni például a dolgozósarok, amit ilyen esetben párosíthatunk egy más funkciójú helyiséghez is. A lehetőségek egyike a hálóhelyiség, hiszen itt általában semmit nem csinálunk napközben, így nyugodt helye lehet a munkának. A minimális helyen egy kisebb lenyitható asztalka, némi polc és egy összecsukható vagy praktikus formájú székkel már meg is van a hely.

Ebben az esetben törekedni kell az összhangra, hiszen a hálószoba alapfunkciója a pihenés, ami nehézkes egy túlzsúfolt, összevissza helyiségben. Érdemes ezért odafigyelni a bútorok passzolására és a megfelelő helyfelhasználásra.

Ilyen esetekben a tér minden pontját ki kell használni. A jól kialakított tárolórendszer sokat segít ebben. A polcok és irathalmok összevisszasága azonban nem mindig kívánatos látvány a hálóban, ezért érdemes elgondolkozni a megfelelő takarásról is. Egy kisebb függönyrész, vagy a mennyezetről leengedhető roló, vagy vászonredőny nagyon praktikusan el tudja rejteni a nem kívánatos látványt, de nem szabja fel úgy a teret, hogy rögtön egy egérlyukban érezzük magunkat.