Tölcsérjázmin gondozása

Tölcsérjázmin gondozása

A barkácsáruház láncokban ma már komplett kertészeti osztályok találhatók, az év nagy részében remek áron vásárolhatók meg a különféle bel- és kültérre való növények. A kínálat valóban csábító, és gyakran csak jóval a vásárlást követően döbbenünk rá, hogy az otthoni feltételeink nem alkalmasak a választott növény számára. Jó tudni, hogy a manapság legfelkapottabb növények az átlagos otthonokban nem érzik jól magukat.

A mediterrán tölcsérjázmin manapság a legkedveltebb növények közé tartozik, kedvező áron kínálják a multiláncoknál és a virágboltokban is. Számos fajtája ismert, nálunk leginkább a Sundaville hibridet (Dipladenia Sundaville) vásárolják. Jó tudni, hogy a tölcsérjázmin gondozása nem a legegyszerűbb feladat. Ráadásul meglehetősen nehéz az átteleltetése, ezért gyakran csak egy éves dézsásként tartják.

Tölcsérjázmin gondozása

Nemcsak a teraszra, hanem a beltérbe is gyakran választunk olyan felkapott zöld növényt, amelynek sem a helyigényével, sem az ápolásához szükséges feltételekkel nem vagyunk tisztában. A szakértők szerint hasznosabb lenne, ha nem a trendek alapján, hanem a lakásunk életfeltételeihez alkalmazkodni tudó növényeket választanánk. Így nem kellene annyi fikuszfélének és pálmafélének senyvednie a trópusi feltételek hiánya miatt a jellemezően fűtött, száraz lakásokban.