frizbi jatek a reten

Mivel foglaljuk le a gyereket az udvaron? 3 szórakoztató kerti játék a gyerekeknek

Itt a tavasz, ezzel pedig a legtöbb családban látványosan megnő az udvaron, szabadban töltött idő. Mindenki vágyik ki a napsütésbe, és eleinte egy egyszerű foci a kertben is izgalmas tud lenni, azonban ahogy telik az idő, egyre nehezebb érdekes elfoglaltságot találni a gyerekeknek, ami valóban leköti őket. Szülőként nekünk kell, hogy legyen a tarsolyunkban néhány kinti játék, újdonság, ami tartalmassá teszi a levegőn töltött időt.

Van néhány kerti játszóeszköz, amit lehetetlen megunni, ilyen a hinta, a homokozó, emellett elérhetők további ötletek a kertszépítés.hu oldalán. Régebbi játékötleteket is érdemes újra előszedni, amiket akár magunk is játszottunk gyerekkorunkban – garantáltan imádni fogják a gyerkőcök!

Íme, 3 ötlet, ami hosszabb távon is remek elfoglaltság lehet:

Trambulin.

Manapság szinte minden kertben található trambulin, és nem véletlenül. A gyerekek imádják az ugrálást, nem mellesleg pedig a mozgásuk fejlesztése szempontjából is szuper találmány, jó hatással van az egyensúlyérzékükre. Ahogy ugrálnak, megfigyelheted, hogy egyre ügyesebbek, egyre magasabbra törnek, és mind több mutatványra képesek. Ha nem is töltik az egész napjukat ugrálással, ehhez a játékhoz biztos, hogy vissza-visszatérnek. És az sem utolsó szempont, hogy ugrálni fárasztó – hamarabb kidőlhetnek este, ha jól kitombolták magukat.

Akadálypálya.

Hihetetlenül izgalmas szórakozás az akadálypálya, ahol különböző nehézségekkel kell megküzdeniük a gyerekeknek, hogy célbaérjenek. A pálya elemei pedig folyamatosan változhatnak, csak a fantázia szab határt annak, hogy mennyire könnyű vagy nehéz, és milyen feladatok váltakoznak. Értelemszerűen a gyerkőcök korához és képességeihez érdemes igazítani az akadályok nehézségét. A játék azon túl, hogy izgalmas, fejleszti a problémamegoldó képességet és a kitartást is. Az ügyes teljesítésért jutalom is járhat, így még motiváltabbak lehetnek a gyerekek.

Kerti járművek.

Szintén megunhatatlan a gyerekek számára a kinti járművek használata. Kortól függően imádnak kismotoron, bébitaxin, crossautón, futóbiciklin vagy éppen pedálos bicajon száguldozni. Ezt megtehetik a kertben is, ha van egy sima, betonozott vagy térkövezett rész, de olyan járgányok is akadnak, amiknek a fű sem akadály. A gyerekek mindegyiket imádni fogják!

Egy kis kreativitással megunhatatlanná teheted a kertet gyermekeid számára. Használjátok ki a meleg hónapokat!