hálószoba

Pihepuha hálószobával a pihentető alvásért

Napjaink népbetegsége, hogy rosszul alszunk, nem tudunk vagy csak nagyon későn tudunk álomba szenderülni, gyakran megébredünk, így nem tudjuk kipihenni magukat. A nyugodt, pihentető alváshoz a környezet is hozzájárul, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ágyba, ágyneműbe süppedünk bele, milyen párnára hajtjuk le a fejünket. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát, tartja a mondás is.

Allergén párnák, antistressz paplanok

Bár néha jó visszaemlékezni nagyanyánk lúdtollal töltött párnáira, dunyháira, a modern kor emberének nem biztos, hogy megfelelnek. A sok munkától, pörgő életmódtól stresszesek vagyunk, így észszerűbb egy antistressz matracot vagy paplant választani, amelynek hatására szinte észrevétlenül hull le rólunk a napi gondok terhe. A nanoszálas paplanok esetében a paplan huzatába szőtt szénszálak révén a statikus elektromosság szintje csökken, így kevésbé vagyunk kitéve az elektromágneses szennyezésnek. Antibakteriális, antimikrobiális és szagtalanító hatásuk is van és a poratkáktól is megvédenek.

A párnát is ajánlatos körültekintően kiválasztani, hiszen itt sem csak a kényelem a fontos, hanem az is, hogy ne váljon baktériumok melegágyává, ne gyűljön fel benne a por. Hiszen ezeket folyamatosan belélegeznénk alvás közben, ami akkor sem kellemes, ha nem vagyunk allergiások, de ha az utóbbiak táborát erősítjük, akár végzetes is lehet. A szilikonizált szálakkal ellátott Laser párnák és paplanok például antiallergén töltéssel rendelkeznek, ezek légáteresztőek és fokozott kényelmet is biztosítanak használójuknak.

Csalogató ágyneműk, simogató plédek

A nyugodt és békés alvás mellett a hálószoba az intimitás helyszíne is, így fontos, hogy bensőséges, sőt csábító legyen. Ezt a hatást a leginkább egy szép és kellemes tapintású ágyneművel érhetjük el, mely képes úgy elvarázsolni a hálószobába belépőt, mintha az ezeregyéjszaka meséiben lenne.

Ha úgy véljük, hogy a kevesebb több, egy lakásdekorációs webáruházból választhatunk egy egyszerű mintásat, ha nagyobb hatást szeretnénk kelteni, inkább a most trendi geometriai formák ajánlottak, melyet minden hálószobát művészivé varázsolnak. Ha romantikus alkat vagyunk a virágos minták, rózsanyomatú párna- és paplanhuzatok között keresgéljünk, melyek még emlékezetesebbé tehetik az éjszakát. Az anyag minősége sem mindegy, a pamut természetes simogatása mély álomba ringat, a szatén hűvös érintése álmodozásra invitál. Az is jó, ha többrészes, hiszen így a párna és paplanhuzat, lepedő egyetlen hívogató univerzumot alkot.

A hálószobát azonban nem csak éjszaka használjuk, egy fárasztó, kimerítő napon jól esik nap közben, délután is ledőlni, elszundítani benne, ezért fontos, hogy az ágynemű mellett a kiegészítők is puha tapintásúak, álomba ringatók legyenek. Egy pihepuha pléd felér egy fél pihenéssel, ráadásul számos anyagból válogathatunk. Van, aki a plüssre esküszik, hiszen gyerekkora plüssállatkáinak puha tapintását juttatja eszébe, más a kötött takarók híve, melyek nagymamája kényeztetésére emlékeztetik. Bármelyiket is választanánk, a kényelem garantált, ahogy a pihentető álom is. A megfelelő kiegészítőkkel berendezett hálószoba garancia a nyugodt pihenéshez.