kanapé

Kétszemélyes kanapé: Melyik illik leginkább a nappaliba?

A nappali az a része az otthonnak, ahol nem csak a lakók számára kell kényelmet és otthonosságot sugározni. Általában ez az a lakótér ahol vendégek is megfordulnak, így közel sem mindegy hogy milyen benyomást szereznek.

A nappali berendezése nagyban függ az ízléstől, a pénztárcától, de egy biztos, a különböző kanapék a szoba központi részében mindenkinél megtalálhatóak.

A nappali elengedhetetlen kelléke a kanapé

A nappali általában az otthonunk legtágasabb helyisége, ennek az az oka egyrészt, hogy ha vendégek érkeznek akár rövidebb látogatásra, akkor jellemzően itt kínáljuk őket hellyel. Egy stílusos modern kanapé tökéletes választás azok számára, akiknél a nappali a privát vagy közösségi helyszíne: mindennapi kikapcsolódásban és a használatban legnagyobb hangsúly a kényelmesebb üldögélésen, vagy fekvésen van.

Sőt, azokban az lakásokban, ahol nincs külön vendégszoba, akkor nagy valószínűséggel az éjszakát nálunk töltő vendég is a nappaliban kerül elszállásolásra. Ezért szinte biztos, hogy egy kanapé helyet fog kapni a szobában.

A kanapé kiválasztás szempontjai

Amikor kanapét vásárolunk, számos szempontot kell figyelembe venni az esztétikum mellett, és a tapasztalatok szerint sokan hajlanak arra, hogy kiválasztáskor a praktikum kerüljön előtérbe: a méret, a kényelem, és a fokozott funkcionalitás.

A méret alapján a következő típusokból választhatunk:

  • Kisméretű – egyszemélyes kanapé
  • Kétszemélyes kanapé
  • Három személyes és óriás kanapé

Míg az egyszemélyes, prémium minőségű kárpittal rendelkező kisebb darabok jól illeszkednek stúdiólakásokba, egy bőrből készült kétszemélyes kanapé szinte bármilyen stílusú szoba dísze lehet. De választhatunk akár nagyméretű kanapét vagy komplett garnitúrát is, amelyek jól kihasználhatók a nagy méretű tágas nappaliban.

Általában a döntések jelentős részében a kényelem dominál, hiszen a mai modern kanapék nem csak tévé előtti üldögélésre, hanem egy rövid délutáni sziesztára is alkalmasak.

Miért jó választás egy ágyazható kanapé?

Azt, hogy ki milyen kanapét választ sokszor az élethelyzet befolyásolja leginkább, hiszen azoknál a családoknál, ahol gyakori az ott éjszakázó vendég – például vidékről érkező nagyszülők- ott elengedhetetlen, hogy ez is a lehető legkényelmesebb bútordarab legyen. Ebben az esetben az ágyazható kanapé a legjobb választás, amelyek 1-2 személyes változatban is kaphatók. Előnyük, hogy napközben összecsukott állapotban csak kevés helyet foglalnak, éjszakára pedig egy mozdulattal tágas, kényelmes fekhellyé alakíthatók.

kétszemélyes kanapé

Kanapé vásárlása az ár alapján

Manapság a kanapékból is nagy a választék, szinte minden városban elérhetők a különböző lakásfelszerelési és lakberendezési áruházak, így könnyen megtalálhatjuk az igényeinknek és ízlésünknek leginkább megfelelő darabot. A kényelemről is könnyedén meggyőződhetünk, így azok számára, akik szeretnék saját szemükkel megtapogatni, lehetőség van kipróbálni a kiállított mintadarabokat. A minőségi darabok általában nem olcsók, de a kényelem szempontjából érdemes hosszú távon gondolkodni.

Érdemes az interneten is körülnézni, mivel elképzelhető, hogy a webáruházak kínálatában jóval kedvezőbben juthatunk hozzá álmaink bútordarabjához. A jó ajánlatokért érdemes a Butor-Mirjan24 oldalát felkeresni, ahol egy jó akció keretében az ízlésvilágunkhoz passzoló kanapé olcsón szerezhető be.

Hogyan dobhatjuk fel a nappalit különböző évszakokban?

A leggyakrabban vásárolt kanapé színe általában visszafogott, igen kedveltek szürke, krémszínű, bézs árnyalatok, de sokan választanak harsány színű zöld, vagy sárga színű kanapét. A letisztult színű kárpitot az évszakokhoz és a hangulatunkhoz igazítva gyorsan és pénztárcabarát módon dobhatjuk fel színes párnákkal, puha süppedős takarókkal. Otthonossá tehetjük, ha a meleg évszakokban világos árnyalatú hűvös lenes anyagokat használunk, míg az őszi téli hónapokban meleg színárnyalatú gyapjú tartalmú takarókra, és szőrös puha párnákra váltunk.
Fotók: butor-mirjan24.hu