franciaágy

A nagy méretű franciaágyak mellett szóló érvek

Az átlagember élete egyharmadát alvással tölti – ez körülbelül 200 000 óra szunyókálást jelent akár egy franciaágyon. Ha szeretnénk nyugodtan aludni, és feltöltődni, akkor a lehető legjobb ágyat akarjuk beszerezni. Cikkünkben elmagyarázzuk, hogyan válasszuk ki a tökéletes ágyat, és kiemeljük azokat a fontos jellemzőket – két ágytípuson keresztül –, amelyeket célszerű figyelembe venni vásárláskor.

A franciaágy és az ágykeret kapcsolata

A kielégítően mély alváshoz kulcsfontosságú az erős ágykeret. A franciaágyat tekintve, ahogyan azt később tapasztalni fogja, különböző ágytípus közül választhat a hazai internetes boltokban, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Fontos és megfontolandó kérdések a franciaágy vásárlásakor

Mennyi szabad helyünk van?

Ki kell találnia, hogy milyen méretű franciaágyat szeretne – vagy fér el – a hálószobájában. Ez nyilvánvalónak tűnik, de ne feledje, hogy egyes ágykeretek nagyobbak, mint mások, és elegendő helyet célszerű hagyni ahhoz, akadályok nélkül járkálhasson a helyiségben. Mérje meg hálószobáját, ha új lakásba költözik, és hagyjon elegendő helyet a franciaágy mindkét oldalán az éjjeliszekrények vagy más bútorok, illetve kiegészítők elhelyezésére. Ha online vásárol, ellenőrizze a franciaágy méreteit a termékleírásban.

A nagy méretű franciaágyakat tekintve itthon 221 ezer forintért megvásárolható Lines kárpitozott ágyneműtartós ágykeret 180×200 cm-es kivitelben ideális lehet. A fémszerkezetre épített, MDF-el és minőségi szatén szövettel összeállított ágyneműtartós ágykeret összeállítása 15 perc alatt kivitelezhető. A 4 darab gázrugónak köszönhetően nagyon könnyed mozdulattal nyitható ki az ágyneműtartója, még akkor is, ha a matracunk elég nehéz. Ennek köszönhetően egy hatalmas tárolásra alkalmas helyet kapunk.

A futurisztikus Raft Bed Cassino Franciaágy 180 x 200 cm-es kiszerelésben szinte minden igényt kielégít, főleg, ha van rá költségvetésünk (majd 250 ezer forint) és elég terünk a lakásban. Ha nehezen alszunk nyáron, vagy télen kényelmetlenül forgolódunk a radiátor mellett, vagyis a hőmérséklet nem optimális számunkra, ezért az izzadást követően több nedvesség keletkezik és ez sajnos kényelem kárára mehet. Ebben az esetben bízzon a termék gyártójában, hiszen a csakis prémium alapanyagok felhasználásával készítették (a típus több méretben is elérhető), a vajszínű műbőrrel átölelt franciaágyat mindenki álomágyának szánták: az alakja, a formatervezése, a matrac – teljesen varázslatos! A hálószobában csak úgy hívogatja a használóit, és lehetővé teszi a zavartalan pihenést! Mindezek mellett a franciaágy méretes fekvőfelületéről a 17 cm vastag, Vario 80 népszerű habmatrac gondoskodik, ami, ha a vásárlója úgy kívánja, cserélhető. Elmondható, hogy a kényelmes pihenés minden szempontból biztosított.

Milyen típusú matrac a legjobb?

A megfelelő matrac kiválasztása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hosszú élettartamú franciaágyat kapjon, amely kényelmes éjszakai alvást biztosít, miközben megfelelően megtámasztja testét. A matracnak nem kell szilárdnak lennie ahhoz, hogy jó legyen számunkra – mindenesetre érdemes megnézni azt, hogy jó tartószerkezete legyen.

Ideális esetben a matracnak a test formájához kell formálódnia, miközben meg is támasztja azt.

Ha kétszemélyes nagy méretű franciaágyat szeretne, akkor érdemes kiválasztani először a legjobb matracot.

Hogyan szállítják ki az új franciaágyat, és mik a rejtett költségek?

Ha nem tud személyesen vagy a kisteherautóval elmenni az online üzlet telephelyére, akkor külön költség lehet a franciaágy kiszállítása futárszolgálattal. A díjak kalkulálása miatt kérjen árajánlatot a szállításról, mielőtt további költségek merülnének fel. Nem minden üzlet kínál esti vagy hétvégi kiszállítást, ezért vásárlás előtt ellenőrizze, hogy ez jó-e az Ön számára.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy ezek a bútorok nagyszerűek. Ha szeretne kényelmesen aludni csak arra figyeljen oda, hogy legyen elég hely a franciaágy számára.