állvány

Munkaállvány a háztartások szolgálatában

Munkabiztonság bárhol

A különféle állványok amellett, hogy a munkát végzők biztonságát szolgálják, sok feladathoz nyújtanak nélkülözhetetlen segítséget. Ehhez pedig nem is kell a hatalmas méretű kivitelezések világáig mennünk, hiszen akár a ház körül is jól hasznosítható egy ilyen eszköz.

Bizonyos feladatok potenciálisan is veszélyesnek minősülnek. Lehet szó akár egy veszélyes anyagról, egy komolyabb erőt képviselő szerszámról, vagy éppen csupán egy helyszínről. Adott esetben ezek kombinációja is felmerülhet, de ahogy minden esetben, úgy itt is elsődleges a munkabiztonság. A legegyszerűbb példa talán a helyszíneket érinti. A kivitelezések, felújítások során ugyanis a legtöbbször magaslati munkák fordulnak elő.

Ezek adott esetben több méteres munkamagasságot is jelenthetnek, ahol egy szerencsétlen mozdulat akár végzetes is lehet. Már csak ezért is szükség van stabil alapokra, melyet egy megfelelő minőségű állvány képes garantálni. Ennek beszerzésére bárkinek adódik lehetősége, hiszen a ház körüli munkáktól a nagy volumenű kivitelezési projektekig bárhol szükség lehet rá. Sok munkaállvány az Állványbázis online áruházában is elérhető, így nem is kell messzire menni a biztonságért.

állvány

Nem csak profiknak

Bár egy munkaállvány viszonylag egyszerű, de annál fontosabb feladatot lát el, a piacon különböző típusokkal találkozhatunk. A besorolás leginkább az alkalmazási területek, illetve ezen belül a munkamagasság szerint történik. A félprofi és profi állványok jelentik a felsőbb kategóriákat. Egy ilyen munkaállvány már egészen komoly igénybevételt is kibír, a munkamagassága pedig a több métert is elérheti. Ezek az eszközök már nagyobb építési és felújítási munkáknál is jól alkalmazhatók.

Egy munkaállvány nem csupán a szakmunkákhoz jöhet jól és erre természetesen a gyártók és forgalmazók is gondoltak. Az alsó kategóriát épp ezért a háztartási állványok képviselik, melyek hobbi- és barkács célokra a legmegfelelőbbek. Ez persze nem jelenti azt, hogy a minőségük elmarad profi társaikétól, de kevesebb hivatalos kritériumnak kell megfelelniük. És persze munkamagasságuk is szerényebb. Ettől függetlenül egy egyszerűbb munkaállvány remek szolgálatot tehet a hétköznapok során is.

Kertben és ház körül

Sokan persze erre azt mondanák, hogy miért nem elegendő egy létra. Tény, hogy a háztartások többsége inkább különféle egy- vagy kétágú létrákkal rendelkezik, ám egy munkaállvány jóval több lehetőséget rejt. Arról nem is beszélve, hogy az alapvető biztonságot is növeli. Különféle kerti és növénygondozási munkák, a ház vagy épp az eresz karbantartása, illetve akár festés, szigetelés során is remek szolgálatot tehet egy stabil, mégis könnyű alumínium munkaállvány.

A munkaállvány jellemzően moduláris, így a magassága az adott feladathoz állítható be, persze a maximum limiten belül. A könnyű szerkezetnek és a sok esetben alkalmazott kerekeknek köszönhetően a mozgatás is egyszerű. Ha pedig épp nincs rá szükség, a munkaállvány kompakt módon tárolható, akár kültéren is. A munkabiztonság mindenki számára létfontosságú, így a ház körüli munkák során sem érdemes elhanyagolni azt.