villanyszerelő árak

Miért ne akard házilag megoldani a villanyszerelést?

A villanyszerelés a veszélyesebb szakmunkák közé tartozik, hiszen a vezetékekben, a lámpákban, illetve más készülékekben áram fut. Ha nincs benne tapasztalatod, és szeretnél biztosra menni, akkor jobb, ha szólsz egy villanyszerelőnek, aki szakszerű segítséget tud nyújtani.

Ez esetben csak fel kell keresned a Jószaki weboldalt és be kell írnod a keresőjébe a megfelelő kulcsszavakat. Ha például Győrben vagy a közvetlen szomszédságában élsz, akkor gépeld be, hogy “villanyszerelő Győr” és máris válogathatsz az értékelt szakik között.

Ha úgy érzed, hogy megpróbálkoznál a feladattal, akkor olvass tovább! Most ugyanis elmondjuk, hogy miért ne állj neki a munkának még akkor se, ha nagy körültekintéssel végeznéd el.

Árammal dolgozni nagyon veszélyes

A legelső és egyben legfontosabb ok, ami miatt nem szabad nekiállnod a villanyszerelésnek, hogy árammal dolgozni életveszélyes is lehet. Ha gondosan áramtalanítod a rendszert, még akkor is előfordulhatnak szerencsétlen helyzetek. Például amíg Te dolgozol, jön valaki, aki mit sem sejtve a folyamatban lévő munkáról, visszakapcsolja az áramot. Megoldásként ajánljuk, hogy írd be a Jószaki keresőjébe, hogy “villanyszerelő Győr” és keress valakit, aki gyors kiszállással vállalja az elvégzendő munkát.

Víz közelében áramütést szenvedhetsz

Bármit is akarsz megszerelni, előfordulhat, hogy víz van a közeledben. Ez azt jelenti, hogy ha véletlenül beleérsz, miközben egy áram alatt lévő készülék vagy vezeték van a kezedben, akkor súlyos áramütést szenvedhetsz. És itt most ne csak egy kád vízre gondolj! Az is nagyon veszélyes lehet, ha vizes padlón állsz és úgy dolgozol. Kültéri szerelésnél is adódhat olyan helyzet, hogy épp esik az eső, de a szereléshez fel kell szedni a burkolatot, miközben vizes területen állsz.

Ha valami baj történik, nincs, aki segítséget hívjon

Végül az is a házi villanyszerelés ellen szól, hogy ha egyedül vagy, és ne adj Isten valami baj történik veled, akkor nem lesz, aki segítséget hívjon. Ne kockáztass, keress inkább szakembert a Jószakin!