dolgozoszoba

Szeretném megvenni az ingatlant, de túl drága

Ha elérkezett az ideje az alkunak, legyünk felkészültek! A számunkra megfizethető vételár kialkudásához szükséges, hogy rendelkezzünk racionális, valóságos érvekkel.

Fontos, hogy a tárgyalás során megismerje egymás véleményét a két fél. Fontos, hogy előzetesen tájékozódjunk a környékbeli hasonló ingatlanok árairól. A durva hibák kiemelése – mint például a rosszhírű környék vagy veszélyes építési technika, zajos főút – meggyőző érv lehet a sikeres árcsökkentéshez.

A lakás állapota szintén jó érvelési kiindulópont, ugyanis a felújításra szoruló helyiségek, korszerűtlen fűtési rendszer, leharcolt vízvezetékrendszer szintén értékcsökkentő tényezők lehetnek. De fontos, hogy ne csak rosszat mondjunk az ingatlanról, illetve tényleg csak a valódi problémával érveljünk. Felesleges a falak színét vagy a fürdőszoba stílusvilágát említeni a tárgyaláson, hiszen ezek nem bírnak értékcsökkentő hatással.

Előfordulhat, hogy az első alkalommal nem sikerül megfelelő árat kialkudnunk, de ha ragaszkodunk kitartóan az ingatlanhoz, elképzelhető, hogy idővel, a tulajdonos többszörös sikertelen eladását követően, mi leszünk a biztos vevő.