lakás

Mit tegyünk, ha megtaláltuk az „igazi” ingatlant?

Csak a legvégén alkudjunk az ingatlanra, ha már túl vagyunk a következőkön! Ne hanyagoljuk ellenőrizni a környéket. Tájékozódjunk a szórakozóhelyek meglétéről, illetve a forgalmas utak, pályaudvarok, bevásárlóközpontok közelségéről, legyünk tisztában a tömegközlekedéssel is. Tudjuk, hogy miért akarják eladni az ingatlant. Beszélgessünk a szomszédokkal is, előfordulhat, hogy több vagy más információkat kapunk a társasházról, környékről. Kérjünk tulajdoni lapot, lássuk, hogy jogilag rendben van-e az ingatlan, milyen a műszaki állapota.

Nem szabad bedőlni pár, tipikusnak mondható csalogató információnak. Ilyen lehet például, hogy még csak pár hete adtuk fel a hirdetéseket, de már több tucat érdeklődő jelentkezett. A környéken nagy pozitív változások lesznek, ez ellenőrizhető a település és kerület honlapján, de persze mindig kérdés, hogy a változás számunkra pozitív-e. De ilyen például az is, hogy holnapra már számos érdeklődőnk van, a szomszédok, és mindenki a házban kedves, valamint parkolóhely mindig van a környéken.

Nagyon fontos, hogy kivárjuk és ellenőrizzünk a kapott információkat. Előfordulhat, hogy ebben az esetben elviszik előlünk az ingatlant, de ez nagyságrendileg 1%-ban fordul elő, 99%-ban viszont megmenekülünk az átveréstől.