lakásberendezés

Hogyan kerüld el, hogy olcsónak tűnjön a lakásod?

Akár valóban drága lakást vettél, mert például nyertél a lottón, vagy a 20bethungary.eu weboldalán, akár csak szeretnéd elérni, hogy drágábbnak tűnjön a belső tered, van pár dolog, amire érdemes figyelned, ha szeretnéd elkerülni, hogy olcsónak tűnjön a lakásod.

Cikkünkben ezzel kapcsolatban hoztunk neked pár példát, hogy a lakásod a megérdemelt színben és stílusban tetszeleghessen, hiszen számos módja van annak, hogy esztétikus teret hozz létre anélkül, hogy bankot kellene rabolnod. Íme néhány tipp, hogyan kerüld el azt egyszerűen, hogy olcsónak tűnjön a lakásod.

Fektess be kulcsfontosságú darabokba

Ahelyett, hogy sok olcsó tárgyat vásárolnál, inkább fektess be néhány kiváló minőségű darabba. Ez lehet egy mutatós bútordarab, egy gyönyörű lámpatest vagy egy szemet gyönyörködtető műalkotás is a fő, hogy kulcsfontosságú helyre kerüljön és tükrözze a stílusodat. Ezek a kulcsfontosságú darabok szolgálnak majd a dekoráció alapjául, és emelik majd az otthonod általános megjelenését.

Ráadásul, amennyiben beruházol egy hasonló darabra, biztos lehetsz abban is, hogy hosszútávon használhatod majd, így sokkal jobban is jársz vele, mintha sok olcsó tárgyat vásárolnál.

Fordíts figyelmet a fényekre

Egy kiváló világítás nagy hatással lehet az otthonod megjelenésére. A meleg és hívogató légkör megteremtése érdekében érdemes olyan fényt választanod, ami kiemeli a lakásod előnyeit, elkerülve azt, hogy olcsónak tűnjön a tér. Fontold meg a fényerőszabályzó beépítését is akár, hogy az aktuális hangulathoz és az alkalomhoz igazíthasd a világítást.

Ezzel nemcsak a stílusodat tükrözheted, hanem lehetőséged van arra is, hogy sokkal esztétikusabb teret mutass a külvilágnak a hangulatvilágításnak köszönhetően, mintha csak egyszerűen a nagy lámpád égne.

Használd a növények erejét

A növények olcsó és egyszerű módjai annak, hogy életet és színt vigyél az otthonodba. Válassz mutatós növényeket és helyezd őket stílusos ültetőkbe, hogy hívogató és buja környezetet teremts általuk, azt üzenve, hogy egy drága lakásba léptek az érkező vendégek. Ráadásul, nem is kell drága növényeket választanod, mindegyik megfelelő erre a célra, a hangsúly ugyanis az ültetőkön lesz majd.

Figyelj a dekorációra

Amellett, hogy fontos, hogy elkerüld a rendetlenséget és a túldíszítést érdemes csak azokat a tárgyakat látható helyre tenned, amelyek igazán közel állnak hozzád. Azokat viszont érdemes szándékosan is előtérbe helyezned. Ez nem csak drágábbá teszi az otthonodat, de pihentetőbbé és kellemesebbé is teszi azt, így több oldalról is tökéletes választás pár jól mutató tárgy kihelyezése.

Ragaszkodj a semleges színekhez

A semleges színek, mint például a bézs, a fehér és a szürke, klasszikusak és időtlenek, és egységes megjelenést teremtenek az otthonodban. Maradj a semleges színeknél, és adj hozzá színpompás kiegészítőket, például díszpárnákat vagy színes műalkotásokat, ha szeretnéd azt üzenni, hogy nem egy olcsó lakásról van szó, amikor az otthonodat látogatják.

Az egyszerű szín kiválasztása lesz ugyanis az első és legfontosabb feladatod, a cél elérése érdekében.

A lakás belső tere

Összefoglalva, egy stílusos és drágának tűnő otthon kialakítása nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik és nem is kell hozzá mélyen a zsebedbe nyúlnod. A fő, hogy a kulcsfontosságú darabokra figyelj inkább, így a kiegészítőkre, a világításra, a növényekre és a dekorációra.

Végül, de természetesen nem utolsó sorban pedig érdemes az alapabb színekhez ragaszkodnod, biztosítva ezzel, hogy elkerülhesd az olcsónak tűnő belső teret.