járdalap

Milyen térkő típusok illenek a kertedbe?

A térkő az egyik legnépszerűbb építőanyag, amelyet autóbeállókon, kertekben, teraszokon és természetesen köztereken használnak. Figyelembe véve azonban, hogy a kínálat igen széles, kétségeid támadhatnak, hogy melyik változat lesz a legmegfelelőbb otthonod elrendezéséhez. A következőkben teszünk néhány javaslatot, hogyan válassz a kertben uralkodó stílusnak megfelelő térköveket.

Mire kell figyelni a térkő kiválasztásakor?

A megfelelő térkő vagy járdalap típus vásárlásakor az esztétikai és a funkcionális elemek egyaránt fontosak. Ezért összeállítottunk egy listát azokról a szempontokról, amelyeket figyelembe kell venni, amikor a legjobb megoldást keresed a kertedbe. Tippjeinknek köszönhetően megtudhatod, mely térkövek illenek a saját elrendezésedbe. Első blikkre azt kell mérlegelned, hogyan fogod használni a felületet. Más típusú térkövek alkalmasak ugyanis autóbehajtóra, mások falakra vagy kerti utakra.

Lényegesek a domborzati viszonyok is. A macskakő nem csak sík felületekre tökéletes, hanem kerti lejtők, felfelé ívelő felhajtók, lépcsők rendezésére is használható. Ha azt szeretnéd, hogy a víz elvezethető legyen, akkor javasoljuk, hogy fontold meg a fűvel beültethető áttört kockák alternatíváját.

Fontos átgondolni a funkcionális jellemzőket is: a térkövek kínálatában különböző textúrájú fagyálló, csúszásgátló termékek találhatók. Igényeidnek megfelelően azt javasoljuk, hogy válassz olyan változatot, amely praktikus és biztonságos megoldást jelent a kertedben. Persze nem elhanyagolható az esztétika kérdésköre sem. Az esztétikumnak érdemes harmonizálnia a funkcionalitással is.

Térburkoló kövek típusai – milyen térköveket válasszunk?

A piacon többféle térkő található. A vásárlási döntés megkönnyítése érdekében egyedi változatokat mutatunk be rövid jellemzőivel. Melyik térkő lesz a legjobb? A gránitkocka hihetetlenül tartós és ellenáll a mechanikai sérüléseknek, minden elrendezésben használatos. Sikeresen alkalmazhatod autóbeállóhoz, de használható lépcsőn, ösvényen, parkolóban vagy térkőként egy fa körül. Nem ázik be, nem reped, és sokáig megőrzi esztétikai értékeit. Tökéletes elegáns és természetes kertekbe. Az áttört térkövek kétségtelenül dekoratív térburkoló elemek, amelyek emellett számos praktikus funkcióval is rendelkeznek. Nagyon jól elvezetik az esővizet, télen biztosítják a kerekek jó tapadását és egyben esztétikájukkal is varázsolnak. A mosott térkő felső rétege speciális kezelésen esett át, melynek célja a betonszemcsék leöblítése és a színes adalékszemcsék feltárása volt. Néha további szemcserészecskéket adnak az összetételéhez, ami hasonlóvá teszi a természetes kőhöz. Az ilyen típusú burkolókő jellemzője a csúszásgátló tulajdonsága. Bármilyen kerti elrendezésben jól működik – a moderntől a minimalistán át a vidékiig.