nyílászáró

Így válasszon nyílászárót, ha felújítás előtt áll!

Egy lakásfelújítás rengeteg problémával, feladattal, kompromisszumkötéssel jár. Tegyen róla, hogy a megfelelő nyílászárók kiválasztása ne essen az említett kategóriákba! Válasszon csúcsminőségű, minden elvárást megtestesítő ajtókat és ablakokat, hogy otthonában biztonságos, nyugodt, kellemes légkört teremthessen.

Találjon meg mindent egyetlen termékben!

A lakásfelújítás értelemszerűen a tervezéssel kezdődik, ahol meghatározzuk otthonunk új arculatát, külső-, és belső megjelenését, illetve megállapítjuk a költségkeretet. A tervezési folyamatok során, nem ritkán nagy dilemmát okoz az új nyílászárók kiválasztása, ami érthető, hiszen több szempontból is mérlegelni kell a döntést, így például figyelembe kell venni a büdzsét; a hő-, és hangszigetelő képességet; biztonságosságot; megjelenést, ami már önmagában is nagyon sok variációs lehetőséget hordoz; de ugyancsak hangsúlyos kritérium az időtállóság, vagy az alapanyag.

ablakcsere

A lakásfelújítások leggyakoribb oka az elavult nyílászárók cseréje

Kardinális szempontok

Néhány sorral fentebb már említettük, hogy milyen perspektívákból ajánlatos megközelíteni a nyílászárók kiválasztását, azonban érdemes lehet ezt néhány mondat erejéig kicsit jobban kibontani, körüljárni.

Szigetelés

Ha új nyílászárók vásárlása kerül szóba, az első, ami eszünkbe jut az a hő-, és hangszigetelés, ami nem véletlen, hiszen az épületek hőveszteségének legnagyobb arányát a nyílászárók teszik ki, illetve forgalmas utak mentén elengedhetetlen a zajcsökkentés. A hőszigetelés modernizálása ugyanakkor a környezetvédelem és az ökológiai lábnyomunk csökkentése céljából is hangsúlyos, nem csupán a spórolás terén. Az új és felújított épületekre vonatkozóan a 2018-ban szigorított energetikai követelményeket kell figyelembe venni, mely megszabja a nyílászárók hőátbocsájtási tényezőjét is. Ezek betartása végett célszerű modern, minőségi alumínium-, vagy műanyag nyílászáró megvásárlása a silányabb, de kétség kívül olcsóbb termékek helyett, mert hosszú távon sokkal jobban megéri ezekbe invesztálni.

Biztonság

A másik legmeghatározóbb szempont a biztonság. Családunk és értékeink védelme érdekében elengedhetetlen, hogy olyan biztonsági ajtókat és ablakokat válasszunk, melyek feltörése még csak meg sem fordul a betörők fejében. Az illetéktelen behatolók legnagyobb ellensége az idő és a zaj. A biztonsági nyílászárók titka pedig éppen ebben rejlik, ugyanis feltörésük hosszú időt és speciális szerszámokat vesz igénybe, így a betörők inkább nem is próbálkoznak a bejutással. A fém-, és műanyag nyílászáró között biztonságtechnikai szempontból egyébként nincs jelentősebb különbség, hiszen nem az alapanyag a meghatározó.

A szigetelőképesség és a biztonság az elsődleges kritériumok, ami alapján meg kell hozni a döntéseket, de amint arról már szó esett, ma már nem kell egyik dologról sem lemondani egy másik javára. Ennek jegyében az olyan szempontok, mint a megjelenés, stílus, forma-, és színvilág ugyancsak primer tényezőkké léptek elő. Természetesen ezek a dolgok az egyéni elképzelések, preferenciák mentén változnak, így itt nem is igazán tudunk támpontokat adni, mindössze azt kiemelni, hogy olyan termékeket javasolt választani, melyek összhangban vannak otthona arculatával és tükrözik az Ön stílusvilágát is.

A Realtherm termékkínálatát például számos alumínium-, és műanyag nyílászáró gazdagítja, melyekben a modern kori elvárások egyszerre öltenek testet. Ha ezen gyártmányok mellett teszi le voksát, nem szükséges mérlegelnie, hogy mely kritériumokat helyezi előtérbe, hiszen mindent megtalálhat akár egyetlen termékben is, függetlenül attól, hogy az alumínium-, vagy épp műanyag nyílászáró.