melegburkolatok

A melegpadló kifejezetten komfortos érzést nyújt a hideg ellen

A hideg őszi évszak beálltával a lakóterünkben nagyobb igény van a megfelelő hőmérsékletre ráadásul az elkövetkező hónapokban jóval több időt töltünk bent, mint a szabadban. Kifejezetten kellemes érzés a padlófűtéses helyen járkálni, azonban sok olyan otthon van, ahol gazdaságosan nem éri meg utólagosan kialakítani. Jó alternatíva lehet a lakásfelújítás keretében melegpadlóval burkolni a különböző felületeket.

A padlófűtés elterjedésével a hideg burkolatok továbbra is kedveltek, azonban a lakásépítők és lakásfelújítók igen gyakran választják a melegburkolatot. Előnye, hogy rendkívül széles választék áll rendelkezésre, bármilyen stílusú otthonba beilleszthető, és a használóinak magas komfortélményt biztosít. Jóval jobban szigetel, mint a beton, vagy a fém, így a melegpadlón való járkálás kellemes hőérzetet nyújt a lábnak.

Az anyagukat tekintve a melegpadlók anyaga a hidegpadlókhoz képest jóval rugalmasabb, előnyük, hogy akár nagyobb méretű kiszerelésben is lefektethetők, amely jelentősen lecsökkenti a kivitelező munkálatok idejét, így a munka költségeket is.

Vannak természetes és mesterséges anyagból készült burkolatok, például a linóleum az első csoportba sorolható, de a természetes anyag ellenére jóval nehezebb ápolni, mint a szintetikus anyagú PVC-t, vagy a viszonylag újdonságnak számító vinylburkolatot. A laminált padló és a vinyl kombinációja is kapható már, amely egy nagyon különleges anyagú padlócsaládba tartozik. Nemcsak száz százalék PVC mentes, de a parketták és a laminált padlók előnyös tulajdonságait ötvözi.

A hagyományos melegburkolatok mellett érdemes szólnia szőnyegekről is, amelyekből széles választék kapható akár darabolt szőnyegcsempe, vagy feszített padlószőnyeg. Különösen gyerekszobába, és asztmával küzdők számára ajánlható, emellett a padlószőnyeg kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Azoknak, akik gerinc, vagy ízületi problémái vannak érdemes megismerkedni a parafa padló előnyös tulajdonságait. Nemcsak kiemelkedő hő- és hangszigetelő, de környezetbarát termék is egyben. Jóval rugalmasabb, mint a korábban említett melegburkolatok. Mivel hatékonyan csillapítja a rezgéseket, csökkenti az ízületek terhelését, amely főként az idős kor velejárója.

A faburkolatok,  mint a parketták, a laminált parketták is igen gyakori melegburkolat típusok, de a fa hatású greslapok is egyre több otthonban találhatók meg.