melegvizkeringetoszivattyu

A melegvíz keringető szivattyú felhasználásával járó előnyök

A melegvíz keringető szivattyú nemcsak a nagyobb, de a szerényebb paraméterekkel rendelkező családi házak, ipari létesítmények esetében is nagyon jó szolgálatot tesz.

A berendezés hiányában egyenletes hőmérsékletről szó sem lehet

melegvíz keringető szivattyú fő feladata az adott épületben lévő hőmérséklet egyenletességének biztosítása. A nagyobb épületek esetében mire a felmelegített víz a tartálytól elérne az ingatlan legtávolabbi pontjára, a folyadék jelentősen veszítene a hőmérsékletéből – feltéve, ha a lakók nem gondoskodtak a melegvíz keringető szivattyú telepítéséről.

Abban az esetben, ha a háztartás rendelkezik a szóban forgó praktikus berendezéssel, a lakóknak nem kell várni az adott fürdőszobai vagy konyhai csap megnyitása után a meleg vízre – a csapból azonnal az folyik, hála a melegvíz keringető szivattyúnak. Ugyanakkor, annak érdekében, hogy kiélvezhessük a cirkulációs szivattyú minden előnyét, a berendezés megléte mellett szükségünk lesz az úgynevezett cirkulációs vezetékek kiépítésére is.

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a korszerűsítéssel?

A megrendelői igények növekedésével párhuzamosan a szivattyú gyártók jutányosabbá tették a beszerzési, sőt, a telepítési árakat is. Ezt az előnyös jelenséget tovább fokozza a tény, miszerint a melegvíz keringető szivattyúval hosszútávon tetemes mennyiségű pénzt spórolhatunk meg. Hogyan? Nos, ha abból indulunk ki, hogy a berendezés hiányában alapvetően hideg víz jön a csap megnyitása után, nem mehetünk el a tény mellett, miszerint ez a hideg víz felhasználatlanul, azonnal a lefolyóban végzi. Éves viszonylatban ez rengeteg elpocsékolt vizet jelent, amiért viszont ugyanúgy fizetnünk kell. A melegvíz keringető szivattyúval mindez a múlté – mivel a csapból azonnal használatra kész meleg víz folyik, nem lehet szó pocsékba ment vízről. Ez pedig előbb-utóbb a havi számlákon is előnyös formában lesz tetten érhető.

Kire bízzuk a telepítést?

A cirkulációs szivattyú telepítése tipikusan azon kategóriájú munka, amit kizárólag profikra bízhatunk. Ha kompromisszumoktól mentes minőségre vágyunk, keressük bizalommal a K-Tech Kft. szakértőit!