bestway medence

Egy kerti medence ma már a megengedhető luxus része

Habár a nyári meleg még odébb van, de a tavasz közeledtével érdemes már az elkövetkező nyári hónapokra gondolni. A kerti medence már közel sem a luxus szimbóluma, a piacon rengeteg fajta medence található, amely minden igényt és pénztárcát képes kielégíteni. Érdemes már most a kínálatban tájékozódni, és kihasználni az akciók nyújtotta kedvező lehetőségeket.

Hasznos tippek a felszíni medence kiválasztásához

Egy saját kerti medence egész nyáron kellemes felfrissülést, és a tartalmas időtöltés nyújt különösen kánikula idején, ugyanakkor jó módja az egészség megőrzésének. A kert adottságaitól és pénzügyi lehetőségünktől függően manapság igen széles a választék. Igaz, egy épített medence hosszútávon megtérülhet a család számára, viszont kialakítása hosszadalmas lehet, és a kivitelezése, fenntartása meglehetősen drága.

A felszíni medencék, vagy más néven terepszint feletti medencék a könnyű kialakításuk és pénztárcabarát áruk miatt igen népszerűek, és jó alternatívát nyújtanak a nyári csobbanásra, és hűsölésre. Rengeteg féle, és kialakítású medence kapható, és a megfelelő típus kiválasztását számos szempont befolyásolja. A kert mérete mellett a használat gyakorisága is meghatározó lehet.

A felszíni medencék típusai

Fémlemez szerkezetű medencék

A műanyag borítással rendelkező fémlemez szerkezetű medencék jellemzője, hogy a fólia réteg a víz betöltése után kisimul az egyenletes nyomás hatására. Télire a vizet mindenképp le kell engedni, de a leürített medencénél előfordulhat, hogy a fóliára a fagy kedvezőtlenül hathat: ha megfagy a medencében, akkor rideggé és törékennyé is válhat, amely kihatással lehet az élettartamára.

Felfújható peremű medencék

A felszíni medencék között a felfújható peremű medence nem véletlenül a legnépszerűbb és legkeresettebb típus. Kisebb kerttel rendelkezők számára kimondottan ideális. Előnye a rendkívül egyszerű felállítása, amely azt jelenti, hogy minden különösebb szakmai segítség nélkül bárki percek alatt képes összeállítani és beüzemelni. A fémlemez szerkezetű medencék kapcsán már említésre került a fólia téliesítésének nehézsége. A felfújható medencék karbantartása, és szétszerelése is gyerekjáték, és könnyen, kevés helyen tárolható.

A felszíni medencék legfontosabb előnyei

  • Könnyű összeszerelés

A legkönnyebben a felfújható modellek elláthatók össze, de a vázas készítmények összeszerelése sem ördöngös, alig pár órát vesz igénybe.

  • Változatos magasság, méret és forma

A medence formája általában a rendelkezésre álló terület függvénye. A különféle alakú, például téglalap, ovális, vagy kör alakú medencék különböző magasságban kaphatók. A mélység kiválasztásánál mérvadó lehet a gyerekek életkora, és biztonsága, ugyanakkor kényelmi szempontokat is célszerű figyelembe venni. A különféle márkák modelljei különböző méretben kaphatók.

  • Mozgathatóság

Előnye a beépített medencékkel szemben, hogy mozgatható. A medence méretét és fajtáját a rendelkezésre álló terület határozza meg, így általában előre eldöntjük a telepítés helyét. Viszont, ha bármilyen okból kisebb-nagyobb helyváltoztatásra lenne szükség, akkor megvan rá a lehetőség.

Milyen előnyökkel jár a medence online vásárlása?

Ma már egy medence beszerezése sem bonyolult: beszerezhetjük hagyományos üzletből, vagy akár otthonról egy online webáruházból. Az utóbbi számos előnnyel jár:

  • Egyrészt a webáruházak a lehető legtöbb információ megadásával segítik a vásárlók döntéshozását az adott termékkel kapcsolatban. Nyugodt körülmények között mérlegelhetünk az alternatívák között, összehasonlíthatjuk a különböző termékek előnyeit, és hátrányait.
  • A legtöbb webáruház ingyenes házhozszállítást biztosít. Jelentősen egyszerűbb lehet az online vásárlás, mivel nem kell sehová elmennünk, hazacipekednünk, ráadásul a medence nem egy kis könnyű csomag, amellyel könnyedén közlekedhetünk.
  • Míg az üzletekben jellemzően csak a szezon idején vásárolhatók meg a medencék, addig online egész évben nagy a kínálat, és a kedvezményekkel sokat spórolhatunk.

Összegzés

Ma már medence nem számít luxusnak, a kert adottságaitól és pénzügyi lehetőségünktől függően számos alternatíva közül választhatunk. Ha a lehetőségek adottak, érdemes már most készülni a nyárra, és megtervezni a vásárlást. Hasznos tippeket, és kedvező ajánlatokat találhatunk a www.hawaj.hu oldalon, amelynek kínálatában a legjobb márkák, például a Steinbach, az Intex, vagy a Bestway termékei szerepelnek. Egyes medencék szűrőberendezés nélkül, vagy szűrőberendezéssel és egyéb tartozékokkal együtt vásárolhatók meg akár 20- 40-50 százalékos kedvezménnyel. A megfelelő szűrők kiválasztásával leegyszerűsíthető a keresés, és a rövid leírások segítségével könnyen dönthetünk. A készleten lévő termékek- akár ingyenes szállítással- a feladástól számított 2-3 munkanapon belül megérkeznek a megadott címre.