elektromos padlófűtés

Elektromos fűtésre váltanál? Így csináld!

A gázról elektromos fűtésre való átállás ijesztő perspektíva lehet, főleg, hogy egyértelműen gázközpontú nemzet hírében állunk, de a helyzet az, hogy a gáz napjainkban már nem fenntartható. Jó alternatíva a villamosság opciója innovatív megoldásokkal spékelve. A modern technológiáknak köszönhető új berendezések már lehetővé teszik, hogy ne pusztán kiegészítő potenciálként gondoljunk erre a környezettudatosabb lehetőségre. Persze a váltás előtt számos dolgot át kell gondolni – azért vagyunk itt, hogy segítsünk átvezetni az elektromos fűtés energiatakarékos világába.

Miért váltsunk gázról elektromosra?

Ha már egy ideje fontolgatod a váltást, akkor talán már tudod a választ. A gáz sokáig azért került előtérbe, mert olcsó volt az üzemeltetése, és túlságosan függővé váltunk vele szemben, de már nem a jövő kívánatos útja. Mivel napjainkban egyre inkább előtérbe kerül egy olyan cél, amely mindenkit arra ösztönöz, hogy a bolygónk további fennmaradásának érdekében csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, így ideje elkezdeni a változtatásokat. Ezeknek a káros kibocsátásoknak az egyik legnagyobb tényezőjeként, a gázközponti fűtés kora a végéhez közeledik. Ezért keresünk alternatívákat az elektromosság főszereplésével. Az elektromos fűtés környezetbarátabb, könnyen telepíthető, gyakorlatilag nem igényel karbantartást, és lehetővé teszi az egyéni programozást, így a hőmérsékletet szobánként a saját igényeid szerint állíthatod.

Mennyire egyszerű a váltás?

Nyilvánvaló, hogy el akarod kerülni az esetleges problémákat, de legyünk őszinték: ki nem? Megbocsátjuk, ha azt feltételezed, hogy ez egy végtelenül bonyolult folyamat, elvégre már régóta a gázfűtés áll a magyar otthonok többségének fókuszában. Az elektromos padlófűtés és az elektromos radiátorok installálása azonban felettébb könnyű és közel sem időigényes. Az egyszerű telepítési lehetőségeknek köszönhetően nincs szükség csövek vagy égéstermék-elvezetők felszerelésére, és egy szakember egyszerűen csatlakoztathatja a fűtőberendezéseket a hálózathoz. A villanyfűtés az egész ingatlanban beépíthető, a fürdőszobától a hálón át a konyháig, különböző kialakításokkal, hogy minden belső térhez jól illeszkedjen. Ráadásul nagyon kevés karbantartást igényel, időnként csak éppen port kell törölni, hogy minden tökéletes állapotban maradjon. Vagyis valójában az elektromos fűtésre váltás közel sem olyan nehéz, mint ahogy azt első blikkre gondolnád.