vitrin

A vitrin rengeteg háztartást fel tud dobni és praktikus is

A vitrines szekrény nemcsak a modern háztartásokban található meg, hanem igen közkedvelt volt az utóbbi évtizedekben, szüleink, nagyszüleink otthonaiban is, sőt, akár európai (köztük magyar) főnemesi családok ma már múzeummá alakított kastélyaiban is megtalálhatjuk ezeket a bútordarabokat.

De az üveges vitrin szekrények nemcsak múzeumi díszekként funkcionálnak, hanem nagyon praktikus társaink lehetnek otthon, lakjunk akár kisebb lakásban vagy nagyobb méretű házban. A vitrin szekrény különösen praktikus, ha olyan tárgyakat akarunk elhelyezni a polcokon, amelyeket nem akarunk, hogy porosak legyenek, azonban látni szeretnénk. Lehet szó porcelán figruákról, érmékről, serlegekről, képekről vagy bármilyen tárgyról, amely kellemes emlékeket ébreszt bennünk és amelyeket szeretnénk, hogy feldobja vagy valamilyen hangulatba varázsolják a mindennapi életünket.

Egy vitrin lehet egy- vagy kétajtós, találhatunk rajta kisebb fiókokat vagy nagyobb nyitható szekrényrészt, sőt, a hagyományos darabok mellett egészen futurisztikus szekrények is megtalálhatók a piacon, amelyekről legelső ránézésre talán meg sem mondanánk, hogy egy hagyományos, népszerű bútordarabot látunk.

A vitrines szekrények árai során egészen alacsony, 30.000 Ft-os árakat is találunk, ezek természetesen az alacsonyabb és az egyajtós, vékonyabb kivitelek és egy-egy egészen modern darab is ilyen olcsón is elérhető. Egy közepes méretű, hagyományos, kétajtós vitrin ára az 50-60.000 Ft-os árkategóriában kezdődik, míg a magas, két ajtós, tehát széles darabokat ritkán találjuk meg legalább 80-90.000 Ft-os ár alatt.

Azonban ne gondoljuk azt, hogy ezzel akár megközelítettük a legmagasabb árakat. Még a jó ár-érték arányt kínáló, alacsonyabb árkategóriájú bútoráruházakban is találunk 150.000 Ft feletti árakat, és természetesen ekkor még nem ejtettünk szót az egyedi elképzelések alapján készült vagy az antik darabokról, amelyek árai ezek sokszorosa lehet.

A megfelelő számítógép asztal vagy íróasztal, esetleg vitrines szekrények elhelyezése otthonunk bármelyik részén történhet, de különösen népszerűek a nappalikban, ahol több hely áll rendelkezésre és ahol nagyon gyakran megfordulunk: itt a tárolás és a láthatóság valóban ideális kombináció.