Kovácsoltvas bútorok

Kovácsoltvas bútorok

A kovácsoltvas bútorok alkalmazása általában a mediterrán, illetve a rusztikus stílusjegynek felel meg, ezért csak ilyen stílusjegyeket felvonultató környezetben mutat igazán jól.

Ha nem figyelünk egy ilyen hangsúlyos darab esetében a környezetre, ahova helyezni szeretnénk, hiába is veszünk egy gyönyörű darabot, mindig ki fog lógni a sorból. Éppen ezért csak olyan helyre javasolt egy kovácsoltvas bútor elhelyezése, ahol minél több mediterrán stílusjegy jelenik meg.

A padló esetében érdemes hidegburkolatot használni, terrakotta vagy esetleg más sötétebb színekben matt hatással, rusztikus felülettel, diagonál elrendezéssel, illetve szőnyegmintában kirakottan. Érdemes kerülni a magas fényű és lézervágott lapokat.

Kovácsoltvas bútorok

Fapadló használatakor sötét tónusú keményfát keressünk, lehetőleg rusztikus, öregített állapotút, matt hatásút. Soha ne tegyünk kovácsoltvas bútort intarzia parkettás, világos, fenyő jellegű padló esetén.

A falaknál előnyös az élénk, meleg színek alkalmazása és az egyenetlen felvitel. Falra is használhatunk terrakotta színű, égetett kerámia lap vagy hagyományos bontott kisméretű tégla, illetve e célra készített klinkertégla burkolatot.

A mediterrán hatás nálunk sajnos sokszor giccsbe fullad, hiszen más vérmérséklettel születtünk. Sokan alkalmaznak erőltetett elemeket, túlzó burkolatokat, vagy keverik rossz kézzel a stílusokat, pedig itt az összhatás a legfontosabb.