költözési hibák

Ezeket a hibákat ne kövesd el költözésnél

Te milyen gyakran költözöl? Rutinos költözőnek tekinted magad, vagy egyáltalán nem vagy jártas a témában? Nem számít, hogy költöztél-e már az életed során, hibákat mindenki követhet el, még a leggyakorlottabbak is. A költözés sokszor stresszes, fárasztó, hosszú és végeláthatatlan, emellett pedig mégis az egyik legjobb, legboldogabb, legizgalmasabb időszak. Te is azok közé tartozol, akik hamarosan új otthonba költöznek?

Akkor ezek a tippek Neked szólnak! Nem lesz több időhiány, törött pohár vagy felesleges idegeskedés!

Nézzük, milyen hibákat nem szabad elkövetnünk költözés során:

Nem védjük megfelelően az értékeinket

A költözés során olyan tárgyakat, bútorokat költöztetünk, melyek számunkra fontosak, illetve használni szeretnénk majd őket a későbbiekben is.

Ezért elengedhetetlen, hogy megfelelően biztosítsuk őket

Előfordulhat, hogy a nagymamáidtól nincsenek értékes ékszereid, vagy nem költöztetsz nagy értékű bútorokat, de biztosan Neked is vannak olyan tárgyaid, amelyek nehezen pótolhatóak.

Ilyen lehet akár az útleveled is, vagy más hasonló igazolványaid. 

Mindent becsomagolunk, amit csak lehet

Az egyik legnagyobb hiba, amit költözésnél a legtöbb ember valóban elkövet. 

Ez pedig nem más, mint hogy mindent, ami mozgatható, azt elcsomagolnak.

Pedig a költözés egy tökéletes alkalom ahhoz, hogy kiválogasd a felhalmozott ruháidat, kiegészítőidet, dekorációidat és egyéb tárgyakat, melyek az évek során csak gyűltek és gyűltek.

Fel kell tenned magadnak a következő kérdést: Mikor használtad legutoljára?

Ha ez nem az elmúlt egy vagy két hónapban volt, akkor talán ideje elgondolkoznod azon, hogy valóban szükséges-e átköltöztetni az új házba.

Egyedül költözünk

Gondolj csak bele, hogy egy költözésnél mennyi mindent kell elszállítani…

Könyveket, ruhákat, edényeket, tisztítószereket, bútorokat…

Biztos vagy benne, hogy ezt mindent egyedül szállítanád el?

Kérd inkább költöztetők segítségét! A költöztetők képzettek, és rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, így nem kérdés, hogy könnyedén lebonyolítanak egy költözést.

Tudják, hogyan kell úgy elszállítani a tárgyaidat, hogy azok biztonságosan meg is érkezzenek.

költözés

Nincs elegendő csomagolóanyagunk

A legnagyobb hiba, ami egy költözésnél bekövetkezhet, ha elfogy a csomagolóanyag a költözés kellős közepén.

Azonban, ha a költözésre megfelelően felkészülsz, és egy kicsivel több csomagolóanyagot szerzel be, mint amennyire valószínűleg szükséged lesz, akkor nem fogsz feleslegesen idegeskedni, és az utolsó pillanatban kapkodni.

A legalapvetőbb csomagolóanyag a hullámkarton doboz. Ez a doboz több standard méretben is elérhető, így nem kell azon aggódnod, hogy valamelyik holmid számára nem lesz megfelelő.

A hullámkarton doboz mellett térkitöltő elemre is szükséged lesz, hiszen a dobozban maradt üres helyet ki kell töltened valamivel, hogy ne mozogjanak benne a tárgyak.

Illetve a ragasztószalag sem elhanyagolható, ha a dobozokba belepakoltál, akkor a szalag segítségével tudod végül lezárni.

Elfelejted felcímkézni a dobozokat

Költözés során hasznos lehet, ha minden becsomagolt dobozt felcímkézel.

Nem hagyatkozhatsz csak a memóriádra, hiszen a nagy sürgés-forgásban nem fogod tudni, mit hova pakoltál.

A címkézés a költöztetők dolgát is megkönnyíti, a felirat segítségével abban a helységben helyezhetik el a dobozt, ahova a benne lévő tárgyak tartozni fognak.

Költözés előtt állsz? A Wanapack Kft. 1991 óta készít hullámpapírlemezből készült dobozokat, így a standard méretektől kezdve az egyedi gyártású dobozokig náluk mindent megtalálsz!