szobakbajutofenysokszempontbolmeghatarozotenyezo

Tetőablak árnyékoló – hasznos kiegészítő, nem csak a nyári időszakra

Fényes terek

A lakóhelyiségek fénnyel való ellátottsága nem csak energetikai szempontból, hanem az atmoszféra és a szobák hangulata miatt is fontos. A tetőablakok ezt egészen új szintre képesek emelni, azonban az sem árt, ha a bejutó fény mennyiségét képesek vagyunk szabályozni.

A fényárban úszó szobákat és lakótereket sokan csak akkor képesek igazán értékelni, ha korábban laktak már sötétebb, kevesebb napfénnyel rendelkező helyeken. Az azonban tény, hogy a lakásba bejutó fény sok szempontból fontos és a tereknek is egészen új arcot, életteli jelenlétet képes adni. Sokan kifejezetten a kellőképpen világos, megfelelő fekvésű lakásokat és házakat keresik, de arra is létezik megoldás, ha valaki utólag szeretné javítani a viszonyokat.

A különféle nyílászárók és tetőablakok beépítése jellemzően könnyen megoldható, főleg az olyan termékek esetén, melyek beépítésre készen, kerettel együtt kerülnek értékesítésre. A megfelelő mennyiségű üvegfelülettel nagymértékben növelhető a szobák fényessége, ám semmiképp sem szabad átesni a ló másik oldalára. A nyári időszakban ez akár a helyiségek túlzott felmelegedéséhez is vezethet, mely például tetőterek esetén még rosszabb. A Roto tetőablak árnyékoló kínálata segít ezt megoldani.

Szabályozott napsütés

Az ablakokra építhető árnyékoló kiegészítőket jól ismeri. Reluxák, redőnyök, rolók, spaletták és különböző fóliák széles választéka áll azok rendelkezésére, akik a fény beengedése mellett annak szabályozását is szeretnék megoldani. A különböző megoldások eltérő lehetőségeket kínálnak, ahogy az árak szempontjából sem egy szinten helyezkednek el. Az, hogy ki melyik megoldást választja, abszolút egyéni preferenciák mentén dől el.

Az olyan speciális helyeken, mint a tető- vagy padlásterek már kisebb a lehetséges megoldások halmaza. A tetőablak árnyékoló azonban egy könnyedén felszerelhető és jól működő megoldás. A késő tavasztól kora őszig tartó időszakban egy ilyen kiegészítő óriási szolgálatot tehet, hiszen segíthet megakadályozni a tetőterek túlzott felmelegedését. De ezen kívül is jól jöhet a tetőablak árnyékoló nyújtotta sötétség, például kisgyermekes családoknál, ahol napközben is szükség lehet a félhomályra vagy teljes árnyékolásra.

azegyszeruenmegoldhatoarnyekolassokszorjohetjol

Modellre szabott megoldások

Bár a tetőtéri ablakok alapvetően ugyanazt a konstrukciót követik, a típusok ilyen-olyan attribútumaikban különbözhetnek. A tetőablak árnyékoló szempontjából sem csupán a méret számít, hanem más paraméterekre is figyelni kell. A választást azonban ez sem nehezíti meg, ha szakértő forrásból vásárolunk. A megfelelő tetőtéri árnyékoló kiválasztásához elég ugyanis ismerni az ablak típusát, hogy biztosan kompatibilis rolót kapjunk.

A tetőtéri árnyékolók kínálata sem egysíkú azonban, különféle lehetőségek, színek, sötétítési képességek és más tulajdonságok mentén történhet a kiválasztás. A kiegészítők egyszerűen az ablakokra szerelhetők, használatuk pedig szintén problémamentes. Érdemes lehet tehát még időben felkészülni a melegebb hónapokra és már most körülnézni a szaküzletek kínálatában. Egy tetőtéri árnyékoló ugyanis szintekkel képes növelni egy lakótér komfortját.