műanyag ablak

A műanyag ablakok 5 tagadhatatlan előnye

Íme, öt ellenállhatatlan érv, melyek mindegyike a műanyag nyílászárók mellett szól!

1. Hőszigetelésben az első

Egy adott nyílászáró hőszigetelési képességét az ablaktok milyensége nagyban meghatározza. A műanyagból készült tokok, összehasonlítva az alumíniumból, illetve fából előállított variációkkal, kimagaslóan jól teljesítenek. Az ilyen módon elért, figyelemre méltó szigetelési értékeknek hála a fűtésre szánt összegek jelentős mértékben csökkenthetőek. A három üvegréteggel rendelkező típus gyártása pénztárcabarát, ezért aztán a beszerzés, valamint a beszereltetés összköltsége eltörpül amellett a haszon mellett, ami az ablak alkalmazásával már rövid távon együtt jár. És akkor még a hosszú távú megtérülésről nem is beszéltünk.

2. Egyszerűen beépíthető

Az ablak beépítés módja sokakat tart kétségek között. Vajon mekkora felfordulással jár a folyamat? Megéri akár télen is belevágni? Még jó, hogy csupa jó hírrel szolgálhatunk. Mert a beszereltetés nem jár együtt őskáosszal, ráadásul a tempós kivitelezésnek és a szervezettségnek hála a téli beszereltetés sem ütközhet akadályba. A felújítás legjobb időpontja tehát a mindenkori most!

3. Az ár-érték arány mérlege nem csal

A műanyag ablak bekerülési költségének mértéke csekély mindahhoz a pozitívumhoz viszonyítva, amiket az alkalmazása kínál. Vagyis ha a mérleg egyik nyelvébe az értékeket tesszük, a másikba pedig a végösszeget, akkor a szerkezet egyértelműen a pozitív tulajdonságok felé billen el, nem is akármilyen lendülettel.

4. Gondmentes karbantartás

Míg a fa ablakok rendszeres felületkezelést igényelnek, addig a műanyag nyílászárók ápolása könnyű és gyakorlatilag feladatmentes. Az UV-stabilizátorral készülő, időjárásálló felület hagyományos tisztítóoldattal pillanatok alatt makulátlanná varázsolható. Úgyhogy semmiféle extra erőbedobásra nincsen szükség az állagmegőrzés biztosításához.

5. Nem mindennapi tartósság

A műanyag ablakok hosszú élettartamot garantálnak. És ez nem egy jól hangzó ígéret, nem egy ütős reklámfogás, hanem az évtizedekben mérhető, kétségbevonhatatlan igazság. Forma- és alaktartás, vetemedésmentesség – ez a minimum, ami esztendőkön át borítékolható.