ablakcsere

Panel ablakcsere – mire figyeljünk?

Panel lakásban él és ablakcserét tervez? Nem kell megrémülnie, pár egyszerű trükkel Ön is könnyen átvészelheti. Segítünk Önnek azzal, hogy lépésről lépésre leírjuk az ablakcsere folyamatát, ezáltal Ön is láthatja, hogy egyáltalán nem olyan vészes, mint ahogy tűnik!

A panellakásokban is, ahogy minden épület esetében, a felméréssel kezdődik az ablakcsere folyamata. Amit az árajánlat adás és az időpontegyeztetés követ.

Az ablakcsere előkészítése

Miután megrendelte az ablakokat és a szakemberek időpontot egyeztetettek Önnek, kezdődhet a munka. Az első lépés, hogy a a szakemberek eltávolítják a régi ablakot és lehordják azokat a földszintre. Mi is tudjuk segíteni a munkájukat azzal, hogy előre elpakolunk minden bútort, amivel akadályoznánk azt, hogy hozzáférjenek az ablakkerethez. Ha kiszedték a régi ablakokat és megérkeztek az újak, a szakemberek felhordják a beépítendő ablakokat.

Beépítés

Az új ablak szárnyait leszerelik, illetve a fix üvegezésű szerkezetekből mérettől függően az üveget ideiglenesen kiveszik. Ezután elkészítjük a szerelési furatokat. Az ablaktokot behelyezik a falnyílásba, és faékekkel beszabályozzák a vízszintes és függőleges síkokat, szigorúan ügyelve a függőleges egysíkúságra is. A tökéletes pozíció megtalálását követően a rögzítő vasak, vagy a tokrögzítő csavarok segítségével végleges helyére rögzítik a nyílászárót. A korábban eltávolított szárnyakat visszaakasztják, valamint a fix ablakokba visszahelyezik az üveglapokat. A hézagokat a nyílászárók rögzítése után purhabbal töltik ki. Elvégzik a nyílászárók finomhangolását, azaz beállítják, hogy az adott szárnyak a funkciójukat optimálisan ellássák, és tökéletesen záródjanak, akadás nélkül.

ablakcsere

További kiegészítők

Ezután helyezik fel az extra kiegészítőket, mint például redőny, reluxa, szúnyogháló.

Ezután következik a szemét lehordása, takarítás, festés. Azonban panellakásokban nem keletkezik annyi törmelék, mivel a beton falakon nincs annyi vakolat, így egy ablakcsere összesen egyetlen napig tart egy panellakásban.