coliving

A coliving nemcsak inspiráló környezetet, de kényelmes lakhatást is biztosít

A coliving világszerte elterjedt különösen a digitális nomádok körében. A közösségi lakhatásra specializálódott szolgáltatók a világ valamennyi nagyvárosában, így Budapesten is vibráló nemzetközi közösséget kínálnak az érdeklődők számára.

A coliving ideális megoldás a hasonló gondolkozású emberek számára, a lakásmegosztás modern formájaként az együttélést, a közös munkahelyet és a közösségi élményeket fűzi össze. Az otthonok fő jellemzője, hogy teljesen felszereltek, és speciálisan kialakított lakóterekre oszlik, amely a közös együttlét kapcsán inspiráló környezeti feltételeket biztosít.

A lakókat a közösségi élmények mellett olyan elvek is összekötik, mint az erőforrások megosztásából származó előnyök, és a környezetvédelmi szempontok fontossága, például a hulladék csökkentésével a természeti környezet védelme és megóvása.

A közösségi lakhatás mindazok számára ideális, akik gyakran döntenek a lakóhely változtatása mellett, és a szabad mozgás lehetőségét a világ bármely pontja felé ki akarják terjeszteni. Előnyös azoknak, akik távolról dolgoznak, valamint új helyen kívánnak egy új vállalkozást létrehozni. Ez a rugalmas életmód számos előnnyel jár.

coliving

Tagjai között a távmunkások, művészek, és vállalkozók mellett gyakran diákok és gyakornokok találhatók. Jó példa erre Luxemburg, amely az elmúlt években a gyakornoki állások egyik célpontjává vált. Az uniós intézmények átlagon felüli lehetőségeket biztosítanak a kezdő szakemberek számára. Ami viszont nehéz, az a megfelelő ár-érték arányú albérlet megtalálása. Hiszen a profilok alapján történő kiválasztás segíti a hasonló életvitelű, érdeklődésű nemzetközi környezetből érkező fiatalok egymásra találását. A coliving különösen azok számára előnyös, akik a privát szféra mellett igényük van a magukhoz hasonló korosztállyal való közösségi élményre. Vannak olyanok, akiknek a segítő szolgáltatások, és az igénybe vehető kényelmi szolgáltatások miatt kedvező. Sokan úgy érkeznek meg a célországba, hogy nem beszélik az ottani nyelvet, így akár a lakáskeresés, vagy a napi életvitel során kommunikációs, illetve szervezési problémákkal kellene bajlódni. Az ingatlankezelők általában a következő szolgáltatásokat biztosítják: folyamatos takarítás és mosodai szolgáltatások. Emellett rendelkeznek olyan állandó személyzettel, aki megoldják a felmerülő karbantartási és egyéb problémákat rövid idő alatt.

Sokan azért is választják a coliving nyújtotta lehetőséget, mert adott a gyors és megbízható WiFi, a kompletten felszerelt konyha, és a megfelelő munkaterület lehetősége is. Számos helyszínen, a közösségi területeken edzőterem, és úszómedence is található.