francia ágy

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ágyat?

Mindannyian tudjuk, milyen fontos a minőségi éjszakai alvás az egészséges és boldog élethez. Éppen ezért olyan fontos, hogy stílusának, életmódjának és alvási pozíciójának megfelelő ágykeretet és matracot válasszon. Hiszen életünk nagy részét alvással töltjük.

Az ágy helye ott legyen, ahol szeret lenni. Minden ágytípushoz több ágy is elérhető. Valójában vannak ágy- és matractípusok könnyű alvóknak, nehéz alvóknak és bárkinek. Mindegyik típus más-más személyiséghez illik. Vannak modern ágyak, hagyományos ágyak, tárolóágyak és sok más típusú ágy. Biztosan talál kedvére valót.

Modern ágy

Válasszon platformágyat, ha szereti a letisztult, modern és stílusos megjelenést hálószobájában. A hagyományos franciágyhoz képest a platformágy közelebb helyezkedik el a padlóhoz.

Ha azonban inkább a klasszikusabb megjelenést részesíti előnyben hálószobájában, keresse a hagyományos ágyakat, amelyekhez matracok és ágyrácsok sem szükségesek. Sok hagyományos ágy egy darabban kerül értékesítésre, fejtámlával felszerelve.

A fejtámlák a hagyományostól a modernig terjednek.

modern francia ágy

Főbb szempontok az ágy kiválasztásakor

Az ágytípusok kutatása során számos dolgot figyelembe kell venni.

Gondolja át a szobája méretét.

Van helye egy nagy ágynak, vagy egy kisebb ágy spórolhat helyet a komódnak, széknek vagy íróasztalnak? Jobban szereti a tárolóágyat?

A tárolóágyon fiókok vannak az ágy alatt, így nincs szükség komódra a hálószobában.

A tárolóágy egyszerűen extra helyet biztosít mindennek, amit a szobában tárolni szeretne, de esetleg nem szeretné, ha szem előtt lenne.

Gondoljon a szezonon kívüli ruhákra, képkeretekre, lepedőkre és takarókra, társasjátékokra – bármire.

francia ágyak

Vannak házi kedvencei és gyermekei?

Ha azt szeretné, hogy gyerekek és háziállatok kényelmesen aludjanak, válasszon olyan ágyat, heverőt amely alacsonyan van a földön. Ha csak felnőtteknek szeretné, abban az esetben pedig válasszon magasabb ágyat.

Függetlenül attól, hogy milyen ágyat vagy matracot szeretne, az ágy vásárlása az egyik legfontosabb döntés, amelyet meghozhat önmaga és családja számára. Mielőtt kiválasztaná álmai ágyát, fontolja meg a szoba méretét, a matrac kényelmét és stíluspreferenciáit. És bízzon bennünk: ez az ágy létezik.