davos2021bal

Ötletek a megfelelő kanapé kiválasztásához egy modern nappaliba

Hogyan válasszunk kárpitozott bútorokat egy divatos modern nappaliba? A modern nappali divatos, kényelmes és egyben funkcionális is. Nincs kétségünk afelől, hogy a kárpitozott bútorok elsősorban egy nappali fő ismertetőjegyei: itt mindenképpen kívánatosak a széles kanapék, sarokgarnitúrák, fotelek, puffok, sőt a kárpitozott asztalok is. Segítünk a berendezésben, hogy csodálatosan mutasson! Tekintse meg nagyszerű ötleteiket a modern nappali elrendezéséhez.

Szeretjük a modern stílust a belső terekben, éppen ezért szívesen választjuk a nappali kialakításánál. És nincs ebben semmi különös, hiszen a modern nappali kényelmes és egyben funkcionális tér. A könnyed, élénk színekben pompázó, dekorációkkal nem túlterhelt elrendezés gyönyörűen mutat és kedvez a kikapcsolódásnak is. Egy ilyen környezetben a családdal és a barátokkal eltöltött idő biztosan tiszta öröm lesz. Csakúgy, mint kényelmes kanapénkon egy érdekes könyv mellett egy csésze kávét szürcsölgetve, vagy egy lebilincselő film mellett pihenni. Mindenki egy ilyen helyről álmodik a szoba négy sarkában!

Modern stílusban kialakítható egy panellakás kis nappalija és egy nagy háznak tágas nappalija is. Ez a berendezési stílus bármilyen mérethez jó. A kis lakások tulajdonosainak azonban mindenképpen érdemes figyelembe venniük, hogy kis terekben az egyszerű formák, sima felületű világos bútorok működnek a legjobban, dekorációk nélkül, vagy kifinomult minták és színek betartásával.

Ne feledje, hogy egy modern nappalit ezerféleképpen rendezhet be, hiszen bámulatos ötletekben, inspirációkban és minőségi termékekben nincs hiány, amelyek lehetővé teszik ennek a stílusnak a megvalósítását. Választhatja a modernitást melegebb változatát téglával, fával és szürkés árnyalatokkal, vagy enyhén hűvös, hidegebb kivitelben betonnal, fehérrel és üveggel. Rengeteg lehetősége van!

Egyszerű megoldások a mindennapokban

A modern nappali az egyszerű, minimalista formák által uralt tér, melyben nincs hely a belső zsúfoltságnak. Tehát mondjon le a sok díszről és sok dekorációról, mindenképpen korlátozza a számukat minimálisra. A nehéz, stilizált, a teret uraló ülőbútorok csakúgy nem alkalmasak, mint például a virágminták alkalmazása. Egy modern nappaliban sokkal jobb megoldás az egyszerű megjelenésű, szabályos formák és geometrikus minták alkalmazása.

elsiekanape.jpg
Elsie kanapéágy. Fotó: kanape-shop.hu

A modern belső terekbe hívjunk meg eredeti, innovatív felületeket és egyéb kiegészítő termékeket hívhat meg. Az is jó megoldás, ha klasszikus, retro, vintage vagy akár glamour elemekkel egészíti ki a modern nappalit. Ez legyen egy, de olyan jelentős részlet, amely karaktert ad majd a térnek. Az ilyen kombinációkat azért szeretjük nagyon, mert gyönyörűek és szokatlanok is egyben.

Modern nappali a pihenés szolgálatában

A nappali egy rekreációs tér, amely minden háztartásban közös, de egyben olyan hely is, ahová a vendégek is bejuthatnak, ezért fontos funkcionalitása és szépsége. Sok múlik a nappali legpompásabb elemein, és egyúttal a legszükségesebben: az ülőgarnitúrán.

Az ülő bútoroknak elég mélynek kell lenniük, mert az ilyen bútorok biztosítják a legnagyobb kényelmet. Szűk ülésben ülve még egy rendkívül érdekes filmet sem fogunk tudni teljesen megnézni. Más a helyzet, ha egy tágas, kényelmes karfás fotel áll rendelkezésünkre, melybe szinte belebújhatunk, kényelmesen támasztva a hátat és a fejet a függőlegesről döntött háttámlára. És természetesen lábtámasz – elengedhetetlen a teljes kikapcsolódáshoz.

Milyen színeket válasszunk egy modern nappaliba?

Egy modern nappaliban válasszon semleges színeket: a fehér, a bézs és a szürke kiváló választás, és egyben jó alap a bútorokhoz és kiegészítők optimális elrendezéséhez. A világos árnyalatok optikailag megnövelik a teret, ami rendkívül fontos, különösen a panellakások kis lakásaiban.

Egy modern nappaliban a sötét, telített színek és az erős színek kihangsúlyozása is remek ötlet lehet, melyek nagyon hatékonyan fognak kinézni az egyik falon vagy a kényelmes kanapénkon. Ezzel a megoldással biztosan felkeltik a figyelmet, és a nappali berendezésének központi elemévé válnak.

Összhang a nappaliban az érdekes befejezésekkel

A modern nappali egy olyan tér, ahol bátran nyúlhatunk az eredeti és rendkívüli kivitelezéshez, hiszen ennek köszönhetően bármilyen belső teret megváltoztathat! Mit válasszunk tehát?

aspensarokkanape
Aspen sarokkanapé. Fotó: kanape-shop.hu

Érdekes ötlet a fal befejezése téglával vagy betonnal. Mindkét anyaggal rendkívül hűvös hangulatot varázsolhatunk a nappalinkba. Amennyiben egy melegebb, otthonosabb karaktert kölcsönöznénk a belső térnek, akkor a tégla- és betonfalat kiegészíthetjük fapadlóval. A fa alkalmazásával tökéletes kompozíciót hozhatunk létre a fehér és a szürke minden árnyalatában.

Egy másik, hangulatosabb lehetőség a nappali falának fa lamellákkal való díszítése: ezek telepítése meglehetősen egyszerű, és egyben gyönyörűen mutatnak. A fal egyedi mintát, sőt, minden csík akár más árnyalatot is kaphat. A falécek különféle kivitelben is kaphatók, például fehérített tölgy, természetes tölgy vagy sötét tölgy. A tömörfa mellett népszerű megoldás a fa alapú panelekből készült lamellák vagy panelek, amelyek olcsóbbak a fánál, ugyanakkor igényelnek kifejezett karbantartást.

Milyen bútorokat válasszunk egy modern nappaliba?

Egy modern nappaliban kerülje töméntelen bútor elhelyezését: ne zsúfolja össze a teret, fogadjon inkább egy jellegzetes elemre. Egy kényelmes kanapé fotellel, vagy egy egyszerű formájú, de erős színű sarokgarnitúra tökéletes választás lesz erre a szerepre. Először érdemes társalgó ülőbútorokat elhelyezni, és nappali elrendezést tér köré építeni köré. A modern kanapé mellé elhelyezhet egy designer állólámpát és egy dekoratív dohányzóasztalt: és készen is vagyunk!

A modern, divatos nappali bútorok előnye gyakran a modularitás, mely különféle kombinációkat tesz lehetővé, amelyeket akár magunk is könnyen kialakíthatunk. Elegendő egy egyszerű elemet leválasztani az egész ülőgarnitúráról, aminek funkciója ülésből puffá vagy alacsony asztalkává változik.

Sok moduláris ülőbútor jelentősen átalakítható moduláris elemekkel rendelkeznek. Ahány ilyen bútor, annyi kombináció és ötlet létezik.

A modern, divatos nappali bútorok előnye gyakran a modularitás, mely különféle kombinációkat tesz lehetővé, amelyeket akár magunk is könnyen kialakíthatunk. Elegendő egy egyszerű elemet leválasztani az egész ülőgarnitúráról, aminek funkciója ülésből puffá vagy alacsony asztalkává változik. Sok moduláris ülőbútor jelentősen átalakítható, például egy kanapéból vagy két összekapcsolt heverő kialakításával. Ahány ilyen bútor, annyi kombináció és ötlet létezik.

Egy modern nappaliban le kell mondanunk a nehéz, masszív, szofisztikált felületű bútorokról is. Válasszon gazdaságos kialakításokat és letisztult formákat, egyben egy tetszetős designt.

Ha azt szeretnénk, hogy a nappali elsősorban a ház kirakataként szolgáljon, akkor a bútortervezésre kell hangsúlyt fektetni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a fotelek, kanapék kényelmetlenek lennének, de tudnia kell, hogy a gyönyörű formájú kivitelért a dizájnerek feláldoznak olyan elemeket, amelyek javítják az ülés, főleg a háttámlák komfortját.

Funkcionalitás a nappaliban

A mai bútorok már sok funkciót ötvöznek. Például egy kis lakásban fontos lehet, hogy a sarokkanapénk ágyazható is legyen, hiszen ez lesz este a szülők hálószobája is egyben. Ekkor a külcsíny mellett fontos hangsúlyt fektetünk a belcsínyre is: nagyon fontos lesz, hogy a kanapét egy könnyű mozdulattal egy napi használatra alkalmas fekhellyé alakítsuk, és ágyneműtartója is legyen.

Amennyiben egy nagyobb lakással, és tágasabb nappalival rendelkezünk, és a kényelemre helyezzük a hangsúlyt, akkor választhatjuk a legmodernebb technológiával felszerelt, elekrtomos relax funkciós kanapékat is modern kivitelben.

A kortárs trendek a rövid, szétterülő kanapékat részesítik előnyben, nagyon alacsony háttámlával és sokszor aránytalanul mély ülésekkel, melyek a hagyományos kanapék ellentétei, melyek inkább magas háttámlájával és kevésbé mély ülésekkel rendelkeznek. Fontos megtalálni a középutat, hiszen nem nem mindenki találja kényelmesnek találni ezeket a kortárs változatokat, főleg, hogy amikor rajtuk (vagy inkább bennük) ülünk, gyakran belesüppedünk egy rendkívül puha ülésbe, ami gyakorlatilag megnehezíti a felállást. Az alacsonyabbak kénytelenek fekvő pozíciót felvenni egy ilyen kanapén, míg a magasabbak térdét vállmagasságban tartják, és semmi haszna nem lesz a túl alacsony háttámlából. A helyzet ugyanakkor sokszor az, hogy egy ilyen fordított arányú kanapé elegánsnak és innovatívnak tűnik.

Adjon fel egy stilizált komódot, szekrényt vagy asztalt. Jobban mutatnak a világos, modern bútorok a falon is, az egyszerű formájú polcok és szekrények, díszített előlapok nélkül, vagy akár a fémet és fát kombináló könyvespolc, fém vagy üveg asztal. Ezek kiváló javaslatok, amelyek gyönyörűek és nagyon kényelmesek is egyben.

Amennyiben további hasznos lakberendezési ötleteket kíván olvasni látogasson el a kanape-shop.hu weboldalára is, ahol sok sok inspirációt, hatalmas kanapé és huzatválasztékot és hasznos tanácsokat találhat.