társasjátékok

Ilyen új társasjátékok közül lehet válogatni karácsonyra

Nem véletlenül került november végére a Black Friday / Fekete péntek akció. Ez volt az a nap, amit rengeteg szülő egyébként is kivett szabadságként az Egyesült Államokban, hogy jól be tudjon vásárolni a szeretet ünnepe előtt. Ez itthon sincs másképp: aki tartja az ajándékozási tradíciókat, sokszor már hetekkel karácsony előtt, november végén beszerzi az ajándékokat. Ez egyébként több előnnyel is járhat: csökken a nyomás december közepén és a karácsony előtti napokban, több idő jut más teendőkre, legyen szó munkáról, családról, karácsonyi előkészületekről és az sem elhanyagolható, hogy most bármit meg lehet rendelni és még biztosan meg fog érkezni, mielőtt „túl késő lenne”. És az emberben mindig nagy vágy van az újdonságokra: nézzük, hogy mik az idén megjelent társasok, amelyek kiváló ajándékok lehetnek karácsonyra.

Melyek voltak a 2021-es év leginkább várt társasai, amelyek már megjelentek?

Rövid várakozás után, mielőtt a COVID-19 elérte volna hazánkat, már több várva-várt társas megérkezett. Februárban a jól ismert Sztorikocka sorozat Harry Potter-es verziója jött ki, a Splendor Marvel kiadása, a Robbanó cicák partipakkja, a Nagyon T-Rex és a mi személyes kedvencünk az év elejéről: a ketten játszható, az újságírás és politika világába is elkalauzoló Watergate-ügy.

Ezek mellett negyvenkét további játék érkezett meg idén a Gémklub listája szerint. Ahelyett, hogy mindet felsorolnánk, hadd említsük meg a személyes kedvenceinket:

– az apokaliptikus, szürreális világok kedvelőinek kötelező a Harcmezők – Ütközetek a világ romjain,

– a történelem, különösen a századforduló szerelmeseinek a Bűnügyi Krónikák: 1900 lehet kiváló választás,

– várva várt játék volt az augusztus elején érkezett Bálnalovasok,

– a Pandemic család újabb tagja, a Szükségállapot augusztus végén az itthoni valóságban egy kevésbé aktuális pillanatban érkezett, azonban sokan attól tartanak, a következő hetekben ismét nagyobb intenzitásra vált a járvány itthon, és

– szeptember elején rengetegen várták az Azul új kiegészítőjét, a színpompás pavilont, amely sok kiváló játékórát szerzett az ezt megvásárlóknak.

Karácsony után is lesz élet?

Bár december 24-25-26-a rendkívül közel van az év végéhez, a karácsonyi bevásárlás, főleg, online, nyilván előbb szokott megtörténni. Érdemes figyelemmel követni és tudni, hogy lesznek még érdekes új társasjáték megjelenések 2021 végén.

Várható még a Voices in my head, az Arcana Rising, a Pandemic: Legacy – 0. évad, a Lombkorona, az Inspector nose, a Kingdomino – Kezdetek, az Álomház – Napsugár út 156, a Praga Caput Regni, a 7 Csoda: Párbaj – Agora kiegészítője, a Mysterium Park, a Stella (a Dixit univerzumból) és a The Initiative is.

Míg valószínűleg a jövő év januárjára csúszik a Destinies megérkezése.