fashion

Ezek a világ legszerencsésebb helyei

Fortuna nyomában.

Akár hiszünk a szerencsében, akár nem, azt el kell ismerni, hogy akadnak olyan helyszínek a világban, amit mások azért látogatnak meg, mert úgy gondolják, az majd pozitív hatással lesz az életükre. Ha a pozitív szócskát kicsit halványabban nézzük, akkor bizony semmiképpen nem tévednek. Akadnak olyanok is, akik igazi szerencsevadászként speciálisan ezekre a helyekre összpontosítanak, míg mások véletlenül futnak bele, majd tulajdonítanak neki jelentőséget, de nézzük meg kicsit közelebbről, hogy miről is van szó. Akármelyik tábort erősítjük, ismerjünk meg pár helyszínt, ahova világlátás, szerencsegyűjtés, illetve egyéb célzattal ellátogathatunk az életünk során.

Legnépszerűbb kívánságok

Ahogy változik a világ, ma már sokan nem Las Vegas játékasztalain, hanem az online kaszinó játékain próbálják ki a szerencséjüket, hiszen ahogy a modern kor tanítja napról napra, utazás nélkül is minden lehetséges. De mi van akkor, ha ennél komolyabban vesszük azt, hogy mi hozhatja meg nekünk az áhított sikert? A jó egészség, a vágyott karrier, a megálmodott vagyon, az igaz szerelem – ezek azok, amikre a legtöbben gondolnak, amikor a legnagyobb kívánságaikról van szó. Néhányan pedig akár a világ másik részére is képesek elutazni, hogy teljesüljön, amire vágynak.

Vigyázz, mit kívánsz!

Igazi klasszikusnak számít a 17. században épült olaszországi látványosság, a Rómában található Trevi-kút. A világ talán legismertebb szökőkútjába érméket szokás dobálni, lehetőség szerint jobb kézzel, bal váll felett, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Three Coins in the Fountain című film kissé felülírta a szokásokat. Mindenesetre ha a pénzdobálóknak nem is, a helyi rászorulóknak mindenképpen szerencsét hoz a kút, hiszen a napi több ezer eurónyi aprót az ő megsegítésükre halásznak össze minden este.

332844

A másik nagy klasszikus természetesen egy ír helyszín, a Blarney kastély. Egészen pontosan pedig a Blarney kő, ami mágikus képességével nem csak, hogy szerencsét hoz, hanem az ékesszólásképességével is felruházza azokat, akik megcsókolják! Így lett egy ír kő a világ leggyakrabban puszilgatott példánya.

Nem kell ennyire messzire utazni, hogy egy újabb szerencsés helyszínre érkezzünk. Prága legforgalmasabb hídja kétségtelenül a Károly-híd, ami igazi turistacélpont. A száz tornyú város legnépszerűbb hídján található Nepomuki Szent János szobra, amihez olyan hiedelem kapcsolódik, hogy aki megérinti, azt biztos szerencse éri majd.

Egészen az Egyesült Államokig kell annak utaznia, aki úgy véli, rajta csak Abraham Lincoln orra segíthet. Ez bár meglehetősen furcsán hangzik, elég egy pillantást vetni az Abraham Lincoln sírhelyénél található szoborra, és máris rájövünk, mégsem akkora furcsaság ez, mint képzeltük.

Ez állati!

Malacom van! Így tartja a mondás, meg még néhány ezer ember egészen biztosan, akik fényesre simogatták Firenze leghíresebb vaddisznójának, de legalábbis az állatról készült szobornak az orrát. A malacnál két megoldás is létezik, pénzt tenni a szájába, illetve megsimogatni az orrát, ezzel pedig garantáljuk a szerencsénket, illetve azt is, hogy visszatérjünk a városba.

Dijon malaccal ugyan nem, de egy varázslatos bagollyal rendelkezik. A dijoni Notre-Dame oldalán található egy szobor, ami ma már egy cseppet sem emlékeztet semmilyen élőlényre, olyan simára lett tapogatva, de fénykorában bizony egy bagoly volt. Az évszázados hagyományok szerint ez az apró madár kívánságokat fülel, majd teljesít.

Hasonlóan fényes karriert futott be egy belga majom is, ami Mons-ban található a városháza előtt. Az apró szobornak a fejét szokás simogatni, és ahogy a többi társának, neki is hasonló képességeket tulajdonítanak, azaz kívánságokat teljesít, illetve szerencsét hoz megérintőjének.