elso szuletesnap

Ilyen a tökéletes első születésnap

Egy gyermek első születésnapja hatalmas mérföldkő az egész család életében. Ilyenkor egy pillanatra mindig megáll az idő és elgondolkozik az ember, mégis hova röppent el az elmúlt esztendő és mikor lett a védtelen kisbabából ilyen csodás kicsi ember? Az természetesen nem is vita tárgya, hogy – ahogy mindig – ilyenkor is a legjobb jár mindenből a kis ünnepeltnek, ám felmerül a kérdés, hogy vajon mivel érdemes készülni egy olyan eseményre, amelyet jó lenne méltóképpen megünnepelni úgy, hogy közben mindenki jól érezze magát? Megmutatjuk, milyen a tökéletes első születésnap!

Számára a színes dekoráció is hatalmas meglepetés lehet

A gyerkőc egy évesen abban a korban van, amikor egyszerűen minden érdekes ami színes, ami csillog, ami mozog vagy alaposan meg lehet ragadni. Így nem kérdés, hogy a dekorációra is érdemes hatalmas hangsúlyt fektetni. Jöhetnek a különböző színű léggömbök, a fényes szalagok, de akár még néhány csillagszóró is előkerülhet. Kényelmes megoldás lehet egy komplett szett megvásárlása, amelyben egymáshoz passzoló papír poharak, tányérok és szalvéták mellett asztalterítő is található, így az egység alapjaiban adott lesz. Így már csak a megfelelő zene hiányzik. Mindezek által már önmagában az is hatalmas ajándék lesz a számára, hogy láthatja ezt a sokféle forgatagot, amely csak a kedvéért készült. Mindezt pedig megkoronázza majd a tortára tett tűzijáték és gyertya. Vagyis ezt a fajta élményt is mindenképpen a meglepetés részének kell tekinteni.

Milyen a tökéletes ajándék egy egyéves számára?

Ez nem egy könnyű kérdés, hiszen játékok terén a választék hatalmas, ugyanakkor érdemes a gyermek személyiségéhez és érdeklődési köréhez passzoló meglepetést venni számára. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy folyton mozgásban levő típusról van szó, vagy épp ellenkezőleg, szeret leülni és bíbelődni egy-egy játékkal. Mindezeknek megfelelően máris remekül leszűkíthető a kör a játékok terén. Emellett természetesen szempont az aktuális évszak is, hiszen télen meglepheti őt a család az első szánkójával, míg nyáron homokozó készlet, strandcuccok vagy akár
vizes játékok is kerülhetnek a meglepetés csomagba. Sőt, számos ilyen korú gyermeknek készült készségfejlesztő is létezik már, amelyek nagyon hasznosak lehetnek a kicsi megfelelő fejlődése szempontjából. Vagyis ezeket sem érdemes kihagyni a sorból.

szuletesnapi torta e1619432611904

Örök emlékek

Nem kérdés, hogy ezeket a pillanatokat a szülők és a család szeretnék örökre megőrizni és akár évek múlva is feleleveníteni. Ezzel kapcsolatban is számos kreatív ajándék ötlet létezik. Bár a kis illetékes ott és akkor ezt valószínűleg nem feltétlenül fogja értékelni, később számára is sokat fog jelenteni.

Remek ötlet lehet, ha ültettek a kertben neki egy életfát, amely vele együtt cseperedik fel majd az évek során és később árnyékot ad, szépségével hódít vagy éppen gyümölcsöt terem majd. Szintén örök emlék lehet az, ha készítesz előhívott képekből egy fotóalbumot, amelyet még évtizedekkel később is jól esik majd átlapozni, különösen akkor, ha az olyan kis emlékek is belekerülnek, mint az első kéz-és talplenyomat, az első kimondott kis szótagok, szavak listája vagy az ételek listája, amelyeket már kóstolt és előszeretettel fogyaszt is. Ennek kapcsán örök emlék lehet egy úgynevezett „időutazó doboz” is, amelyben minden olyan dolog helyet kaphat, amelyek fontos szerepet játszottak a gyermek életében az elmúlt évben. Nem kérdés, hogy az első cuminak, a kedvenc babajátéknak vagy egy pár kis zokninak mindenképpen bele kell kerülnie. Ha minden évben készül egy ilyen összeállítás, azokat remek móka lesz majd felnyitni a tizennyolcadik születésnapján.

Látható, hogy valójában nem kell sok ahhoz, hogy boldog legyen egy gyermek az első születésnapján. Hiszen amikor egy szépen dekorált lakásba vagy kertbe megérkeznek a vendégek akik csak miatta jöttek és neki hoztak meglepetéseket, az már önmagában elképesztő élmény lesz a számára.