gyöngy karkötő

Mire jó a karkötő alap?

Sokan azt gondolják, hogy semmi kézügyességük nincs, így bármennyire is tetszenek nekik a saját készítésű ékszerek, bizony ők lemondanak erről. Pedig egy megfelelő karkötő alap és az ideális alapanyagok mellett gyakorlatilag lehetetlen hibát véteni, ráadásul a fantáziánkat is bátran elengedhetjük!

Miből készülhet egy karkötő alap?

Azt gondolná az ember, alapot választani egyszerűbb, mint a rá helyezett gyöngyöket és kiegészítőket megválasztani, de ez korántsem így van, Hiszen számos dolgot kell e téren figyelembe venni. Első körben azt kell mérlegelni, hogy a bronz, az ezüst vagy arany színű variáció az, ami közel áll a hozzánk. Ezt függővé tehetjük az ízlésünktől, a készülő karkötő színeitől, de akár azt is, ha konkrét ruhához gyártjuk a kiegészítőt. Érdemes emellett odafigyelni a minőségre is, ugyanis a prémium minőség alapvető elvárás mindegyik karkötő alapanyag esetében, így aztán függetlenül attól, hogy melyik verzióra esik a választásod, bebiztosíthatod magadnak a nagyfokú megbízhatóságot, és azt, hogy hosszú élettartamának köszönhetően kedvenc ékszeredet sokáig viselhesd. Szintén szempont az árkategória is, ugyanis így pénzügyi áldozatok nélkül találhatod meg álmaid karkötő alapját.

A stílus

A fentiek mellett végül, de nem utolsósorban a stílust is figyelembe kell venni az ideális alap kiválasztásánál. Az, hogy ki mit hoz ki a választott alapanyagokból, csak saját magán áll, fontos azonban, hogy a gyöngyök és az alap stílusa mindenképpen passzoljon, ugyanakkor a saját stílusunk se szoruljon háttérbe. Ehhez érdemes figyelembe venni a saját tónusainkat is. A meleg típusoknak ajánlott a bronz karkötő alap, míg a hideg típus az ezüst ékszerekkel van tökéletes harmóniában. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyikbe tartozunk, a legjobb, ha a csuklón lévő vénákat figyeljük meg. Amennyiben kék vagy lila színű, akkor valószínűleg hűvös bőrtónusról van szó, míg a zöldes vénák azt jelentik, hogy meleg bőrszínünk van.

Gyöngyök és kiegészítők

A gyöngyök terén a választék e téren hatalmas, a pandoratól a porcelánon át egészen a műanyagig terjed, de akár jótékony hatású ásványgyöngyök közül is választhatunk. Sőt, léteznek külön ötletek és alapanyagok olyan különleges alkalmakra is, mint például a Valentin nap vagy egy évforduló, vagyis ajándékba vagy emlékbe is tökéletes választás lehet egy ilyen egyedi karkötő elkészítése.

karkötő

A közteseket sem hagyhatjuk ki a sorból, amelyeknek feladata az, hogy feldobják, megtörjék a felfűzött gyöngyök sorát. Vagyis hozzájárulnak ahhoz, hogy a segítségükkel még látványosabb remekmű kerülhessen ki a kezeink közül. Az összekötők is nagyon hasonló szerepet töltenek be a gyöngyfűzés világában, mint az előbb említett köztesek. Szintén színesebbé, változatosabbá tudnak varázsolni egy-egy gyöngysort. A legfőbb különbség a két nagyon hasonló kiegészítő között az, hogy az összekötőknek mindkét végén furatot alakítottak ki, így ezeken keresztül lehet a gyöngyök közé illeszteni őket.

Ha a fentiek sikerült kiválasztani azt a karkötő alapot, amit személyre szabnánk, akkor itt az ideje a további kreatívkodásnak. Engedjük bátran szabadjára a fantáziánkat és fűzzük fel változatosan a kedvenc gyöngyöket és kiegészítőket.

Látható, hogy alapvetően egy nagyon színes és magában sok sok izgalmat tartogató világról van szó, amikor gyöngyfűzésről beszélünk. Bár nagyon könnyű elveszni a széles választékban az alapokat és egyéb kiegészítőket illetően, de aki egy idő után ráérez mindezek ízére, nagyon élvezni fogja azt, ami rá vár. A Gyöngyékszerbolt oldalán pedig nagyon széles a választék minden téren.