korai magömlés

Ezek a korai magömlés lehetséges okai

A korai magömlés a tini korból valószínűleg sokak számára ismerős. Ami azonban a kezdetekkor kínos, az az évek során már kevésbé kellene, hogy természetes legyen. Ennek azonban gyökeresen ellentmond az a tény, hogy a férfiak legalább 30%-a szenved a korai magömlés kellemetlenségeitől. Sokan nem is keresnek fel szakembert, és inkább titkolják a dolgot, mert rendkívül kínosnak érzik. Ugyanakkor az ágyban mindenre fény derül, ezért érdemes a végére járni, és akár szakember segítségét is kérni.

A korai magömlés lehetséges okairól remek tájékoztatót olvashat a Kényes Vélemények weboldalán. Nem ritka, hogy merevedési zavarral is társul a jelenség, így az érintettek fokozottan kényelmetlennek érzik a dolgot. Tény pedig, hogy akár szervi ok is lehet a háttérben, ami azért jó hír, mert a helyzet orvosolható. A prosztatával vagy a húgycsővel kapcsolatos gyulladások, pajzsmirigy problémák, kóros hormonszint, az agyi vegyületek nem megfelelő szintje, az idegrendszeri károsodás, vagy akár a gyógyszerekről való leszokás időszaka is befolyásolhatja azt, hogy sikerül-e tartós merevedést produkálni.

Alapvetően elmondható azonban, hogy a legtöbbeknél pszichés okok állnak a háttérben. A stressz, az apaságtól való félelem, a teljesítménykényszer, vagy például a párkapcsolati problémák, a korábbi rossz tapasztalatok egyaránt befolyásolhatják az ejakuláció idejét. A korai magömlés kezelése ennek megfelelően szexuálterapeuta segítségével is történhet. Akár gyógyszeres kezelés is rendelkezésre áll, hiszen ma már olyan természetes hatóanyagú készítmények elérhetőek, melyek a merevedéssel, a szexuális élettel kapcsolatos problémák esetében eredményesen bevethetőek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a partnerrel való kommunikáció fontosságát. Nem, itt elsősorban nem a mindennapi történések megbeszélése a cél, sokkal inkább az intim helyzetekben előforduló zavarok, érzések és vágyak átbeszélése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az őszinte, egymás irányába nyitott felek között a pszichés okokból adódóan előforduló merevedési zavarok, vagy akár a korai magömlés is megszüntethető. Mivel a szexuális zavarok gyakran együtt járnak, így a mentális feloldás idővel a testi működést, a nemiség megélését is tökéletesen helyrehozhatja.