Skull and Bones

Skull and Bones: egy új előzetes került napvilágra a legendás játékhoz

Az Ubisoft már többször került olyan helyzetbe, hogy egyes tervezett játékai éveken át húzódtak, a várakozásban hagyva a rajongókat. A Beyond Good and Evil 2 játéka mellett kifejezetten ilyen volt a Skull and Bones. Először 2017-ben jelentették be a játékot, azóta viszont szinte csak rossz híreket lehetett olvasni róla. 2018-ban ugyan megjelent egy játszható előverzió belőle, de azóta már többször teljesen újrakezdődött a fejlesztés. A játék azoknak szól igazán, akik szeretik a kalózkodást, azt a fajtát, amit az Assassin’s Creed 4-ben lehetett látni.  Az elmúlt időszakban kevésbé lehetett hallani a játékról, ezért sokan le is mondtak róla. Most viszont megjelent egy előzetes, amitől leesett az állunk.

A Skull and Bones megjelenése

Azt nem tudjuk, hogy mi történt az elmúlt években a háttérben, de az tény, hogy jelenleg azt mondják róla az Ubisoftnál, hogy 2023 vagy 2024 valamelyik negyedévében jelenhet meg. A jelenlegi tervek szerint csak olyan jelenlegi generációs eszközökön tudjuk majd lejátszani, mint a PS5, Xbox Series X vagy modern PC. Az első előzetes a 2017-es Technology Show-n jelenik meg. Kiderült, hogy a játék cselekménye 1721-ben játszódik az Indiai-óceánon. A trailer képek gyönyörűek voltak, láttuk a kalózhajót és a célhajót is. De ha zavar a játék, akkor olyan játékokat választok, amelyek profitot termelnek, mint pl online szerencsejáték oldalak.   A cél alapvetően a játékban az online élmény minél jobb elérése, tehát nem igazán lesz fő történeti szál, hanem inkább kisebb küldetésekre kell számítani és főleg rengeteg PvP harcra.

Skull and Bones

Sok szenvedés és várakozás után aztán 2022. júliusában jött egy újabb előzetes. Ebből már azért több dolgot is le lehetett szűrni a játékból. A célunk az lesz, hogy egy hajótörés után magunkhoz térve egy parton a semmiből kell kalózkapitánnyá válnunk és egy egész hajóflottát irányítanunk. Nem túl sok infó még mindig, de legalább tudjuk, hogy hol lesz benne majd a multiplayer játékélmény.

A játékmenetről

A legújabb előzetes elég sok mindent elárult azért arról, hogy milyen játékmenetre kell számítanunk és az egész rendszer elég érdekesnek tűnik. Alapvetően nagyon hasonló a játék, mint az Assassin’s Creed 4: Black Flag, ami mondjuk eléggé érthető. Mi irányítjuk a hajónkat, mi használjuk a fegyvereket, tehát mi fogjuk meghatározni, hogy hova lövünk az ágyúkkal. Közben látjuk az ellenséges hajó életét és szintjét is. Azt mindenesetre nem tudtuk meg az előzetesből, hogy hogyan fog lezajlani a közeli harc. Biztosan lesz valamiféle szint, ami alapján a nagyobb és veszélyesebb hajók elkezdenek ránk vadászni. Pont itt jön képbe a multiplayer élmény, hiszen lehetnek barátok és játékostársak, akik majd segítenek nekünk, ha kell.

Miközben azért nem hivatalos semmi, az előzetesek elárulják, hogy a hírnév kifejezetten fontos része lesz a játéknak. Minél több akciót hajtunk végre, ahogy viselkedünk a nem játékos karakterekkel és ahogy küldetéseket hajtunk végre, úgy fog a reputációnk szintje változni. Minél magasabb szintre jutunk, annál több lehetőségünk lesz és annál jobban tudjuk fejleszteni a hajónkat. A játékban nem csak hajózás lesz, de például a szárazföldön is kell majd küldetéseket végrehajtanunk. Ha nem gondoskodunk az embereinkről, akkor könnyedén áldozatául eshetünk egy lázadásnak is. A fő bázispont a Saint-Anne nevű kikötő, ahol vásárolhatunk, küldetéseket fogadhatunk el és más játékosokkal is interaktálhatunk.

A Skull and Bones most már lassan tényleg itt van

Tekintve, hogy már előrendeléseket is lehet beküldeni a játékra, nem túlzás azt kijelenteni, hogy most már tényleg itt van a játék a kanyarban. És az előzetesekből és a fórumokon terjedő információkból azért összerakható az is, hogy pontosan mire számíthatunk, amikor megkapjuk a játékot. Egyetlen kis hajóval kezdünk majd és küldetéseken keresztül kell majd magasabbra jutnunk a ranglétrán. Ahogy haladunk előre, úgy tudunk új cuccokat vásárolni, pajzsokat, ágyúkat és így tovább. Egyébként nagyjából talán ennyi az egész játék röviden összefoglalva, de tegyük hozzá, hogy egy nagyszerű multiplayer élményre is számíthatunk az online térben.

Az előzetesekből kiderült rengeteg már arról, hogyan lehet felturbózni a hajónkat. Vehetünk hatalmas nyílágyúkat és ágyúukat, de magát a hajót is át tudjuk alakítani. A többjátékos játékmód még nem teljesen ismert, de a lényeg, hogy csapatba szerveződhetünk más játékosokkal és megtámadhatunk más csapatokat. Ebből kiderül az is, hogy van lehetőség szövetségeket is kötni és más kapitányokkal egyezkedni.

Konkluzió

A kiszivárgott információk alapján a Skull and Bones egy teljes egészében online játék lesz, ahol az online multiplayer játékmód lesz a fő irány. Azt is tudjuk, hogy mi lesz az alapvető feladat és hogy fog kinézni a játék, szóval most már csak az Ubisoftot kell várnunk, hogy végre elkészüljön a játék és az előrendelés után megkaphassuk. Az biztos egyébként, hogy ennyi energia után a fejlesztők nem fognak megállni egy résznél, tehát a Skull and Bones után jönni fognak majd a kiegészítők és javított verziók. A játék honlapját is érdemes követni, hiszen ott azért elég sok minden kiderül mindig arról, hogy éppen hogy változik a megjelenés dátuma és az előrendelések státuszáról is kaphatunk folyamatosan információkat. Szóval vízre fel, hamarosan mi is kifuthatunk a kikötőből!