fürdőszobanövény

A 3 legjobb fürdőszobai növény

Mik azok a virágok, amik kedvelik a gyengébb fényviszonyokat és imádják a nedvességet? A legoptimálisabb fürdőszobai növények virágozni fognak a páratartalomból, és kedvező feng shui impulzust szolgáltatnak a vizes blokknak, függetlenül attól, hogy van-e ablaka vagy sem. Vajon mi a legjobb mesterhármas ezen a fronton?

Ha szereted a növényeket, akkor valószínűleg bárhol legyenek, örömmel töltenek el, beleértve ebbe a halmazba a fürdőszobát is. Akár hiszed, akár nem, ez a helyiség elviekben csodálatos miliőt teremthet a növények számára. Köztudott, hogy a szobanövények megfelelő gondozásának legfontosabb szabálya, hogy tudjuk, honnan származnak, ezáltal le tudjuk utánozni számukra az eredeti környezetüket. És bár a páratartalom, a kevés fény vagy a teljes árnyék egyes növények számára katasztrofális élettérnek tűnhet, valójában ez a tökéletes éghajlat egy csomó növényfajta számára. Ha mégis szeretnél nekik napfényt biztosítani, erre is van megoldás – az Alza a segítségedre lesz!

  • Guzmán bromélia

Az egyik legjobb virágzó fürdőszobai növény. Szereti az állandó meleget és a párát, így tökéletes alternatíva a mosdó feldobásához. Ügyelj arra, hogy ne öntözd túl, hagyd, hogy a talaj teljesen kiszáradjon az öntözések között. A vadonban amúgy a trópusi esőerdők faágain őshonos, de otthon tökéletesen illeszkedik a spa részleghez.

  • Lantlevelű fikusz

A trópusi Afrika területéről elterjedt dísznövény, amely különleges formájú leveleivel díszít. Viszonylag nagyméretű, ezért csak akkor válaszd a fürdőd ékeként, ha elegendő helye is lesz, mert szépsége akkor érvényesül igazán. Nincsenek különleges igényei, csak a szélsőséges körülményeket nem szereti.

  • Bostoni páfrány

Nedvesség és közvetett fénykedvelő trópusi növény, sok textúrával és megannyi stílussal. A természetben Afrikától Amerikán át Ausztráliáig mindenhol megtalálható – a fürdőszobádban is istenien érzi majd magát! Egyszerűen akaszd fel, hogy megbontsd vele az unalmas teret, és érezd jól magad a társaságában, mert szuper légtisztító, ami túlél egy ablak nélküli fürdőt is. Mivel kifejezetten állatbarát, ideális a házi kedvencekkel rendelkezők számára is.