karácsonyi dekoráció

Karácsonyi dekoráció: trendek 2021-re

A karácsony gyorsan közeledik, és itt az ideje, hogy felkészüljünk az otthon díszítésére. A karácsonyi dekoráció azonban a divatirányzatoknak is alá van vetve. Ha tehát szeretnél lépést tartani a trendekkel nézd meg cikkünket, hogy megtudd, mivel biztosan nem ronthatod el idén.

Természetes anyagok használata

Néhány évvel ezelőtt még a klasszikus természetes karácsonyi díszek mesterséges alternatívái voltak a legmenőbb trendek. Az idők azonban nem kedveznek a műanyag termékeknek, és a karácsonyi dekorációk tömegesen térnek vissza a természetes forrásokhoz. Tehát fa, fenyőtű, papír, toboz, gyümölcs, üveg és még sok más, amivel nem lehet hibázni az idei karácsonyi dekoráció során. Röviden: a természet újra teljes lendületben van.

Gondolkodjon a fenntarthatóságról karácsonykor is

Ilyenkor is gondolj a fenntarthatóságra, ezért karácsony után vidd el a természetes karácsonyfát egy kijelölt helyre, vagy komposztáld saját magad, ha van rá lehetőséged. Egyébként egy műfával sem fogsz rosszul járni, de ne feledd, hogy az ilyen fa nem eldobható és több évig újra kell használni.

Az erős zöldítési kényszer miatt a karácsonyi dekorációból lassan eltűnik a mesterséges színek és díszek túlburjánzása. Felejtsd el tehát a merész festett dekorációkat vagy a műhavat. Az idei trend a visszafogott, természetes színek és a visszafogott megjelenés lesz. Első pillantásra az ilyen díszítések szerénynek tűnhetnek, de a hagyományos szerény karácsonyi hangulat gyermeki nosztalgiával ragad majd magával.

A megfelelő világítás nélkül nem lehet karácsonyi hangulatot teremteni

Az ökológiai trendek a világításban is tükröződnek. Egy klasszikus gyertya meggyújtásával sosem lehet hibázni. Ha azonban régebbi típusú izzósorod van, szerezz be egy energiatakarékosabb LED-es megoldást.

A gazdagon megvilágított amerikai stílusú otthonoknak sincs sok közük a fenntarthatósághoz. Elégedj meg a ház bejárata feletti díszítéssel, vagy világítsd meg a megfelelő kültéri fát vagy bokrot.

Készítsd el a saját dekorációdat is!

A karácsony a kötődésről és a jó hangulatról szól. Ne stresszelj a vásárlással töltsétek inkább együtt az időt azzal, hogy természetes anyagokból saját dekorációt készítenek. Mindössze egy egyszerű ragasztópisztolyra, az erdőben gyűjtött ágakra és tobozokra, szárított narancsra, fahéjra és madzagra van szükséged, és már kezdődhet is a készítés. Nagyon jól fogsz szórakozni, és saját, egyedi karácsonyi dekorációd lesz melyeket jövőre újra elő tudsz venni.
Fotó: pixabay.com