5tipp

5 tipp, amivel könnyen otthonossá teheted lakásod

Az otthonteremtés sokkal több, mint pusztán bútorokkal és berendezési kellékekkel megpakolni a lakást. Amennyiben elég figyelmet szentelünk az apróságokra is, akkor máris egy lépéssel közelebb vagyunk ahhoz, hogy a saját kis birodalmunkat valóban a magunkénak érezhessük.

Lakásdekoráció egy otthonosabb élettérhez

Habár rohanó világunkban nem töltünk túl sok időt a lakás falain belül, az a néhány óra igazán értékessé válik. Otthonunk kényelmében végre letehetjük gondjainkat, teret adhatunk a kikapcsolódásnak, és azokkal lehetünk, akiket szeretünk. A lakásdekorációs elemek (pl. vászonkép nyomtatás) csekélységnek tűnhetnek, néhány apró változtatással azonban egy olyan hangulatos fészket alakíthatunk ki, ahová mindennap szívesen térünk haza.

Amennyiben szeretnéd lakályossá tenni otthonodat, adunk hozzá néhány egyszerű, de nagyszerű tippet:

Növények – hozd be a természetet!

Az ember alapvető igényévé vált, hogy minél közelebb érezze magát a természethez. Egy-két élő növénnyel, a lakás összhatása is sokkal teljesebbnek és befejezettebbnek fog majd hatni. A zöld színű levelek emellett képesek lenyugtatni az elménket, és rendezni kesze-kusza gondolatainkat egy kimerítő nap után. Választhatunk szobanövényeket, gyönyörű vágott virágokat, rakhatunk az asztalra kaktuszokat, de akár nevelhetünk egy mini fűszerkertet is a konyhaablakban. A színes cserepekkel még színt is vihetünk otthonunkba.

Harmóniában a színekkel

Életterünk otthonosabbá formálásában kiemelt szerepet játszanak a színek is. A különféle árnyalatok hatással vannak a hangulatunkra, érzéseinkre és a lakásunkról alkotott pozitív képre is. Habár a fehér szín és a letisztult árnyalatok még mindig térhódításnak örvendenek, ma már nagyon előnyösen kombinálhatjuk ezeket vidámabb színfoltokkal is, pl. egy színes vászonkép nyomtatás segítségével.

Hangulatvilágításra fel!

A különféle hangulatvilágítások egy igazán kellemes légkört kölcsönöznek a belső tereknek. Nemcsak a meghitt, baráti beszélgetésekhez jöhetnek jól, de a romantikus estékhez is. A gyertya például az egyik legköltséghatékonyabb dekoráció, de dönthetünk fényfüzérek, sólámpa, vagy éppen lávalámpa mellett is.

Illatok ölelésében

Sokakat repíthet szívmelengető érzetbe a forró almás sütemény illata, amely átjárja az egész lakást, de akár a kedvenc virágunk illata is hasonló élményeket válthat ki belőlünk. Ahhoz, hogy lakásunk mindig illatosan lengedezzen, bevethetünk aromagyertyákat, füstölőket, szappanokat, vagy akár párologtathatjuk kedvenc illóolajunkat is.

Faldekoráció, vászonkép nyomtatás

A lakás falai lehetőségek tárházát kínálják nekünk ahhoz, hogy egy hangulatos otthont teremthessünk meg, így nem érdemes azokat üresen hagyni. A szeretteinkről, kisállatainkról, vagy éppen emlékezetes utazásainkról szóló fényképek pozitívan hatnak ránk, ha jól látható helyen vannak.

Ma már nem kell sok pénzt költeni azért, hogy minőségi dekoráció lehessen a falon, hiszen vannak olyan cégek, akik nagyon ízléses fali képeket készítenek, akár vászonkép nyomtatás formájában. A Vászonkép Webáruház például nagyon profi nyomtatókkal és nívós pamutvászonnal büszkélkedhet, így náluk a vászonkép nyomtatás a lehető legszebb formában valósulhat meg.