feng shui

A feng shui színei nem csak dekorálásnak jók! A párkapcsolatra és a stressz ellen is jó hatással lehet

A feng shui-féle térrendezés nem csak világszerte, de hazánkban is népszerű. Sokan ezen elvek szerint rendezik be az otthonukat, és a kertjüket is, de azok is száma sem elhanyagolandó, akik polcán a feng shui gazdagság szimbólumai sorakoznak. Év végén a komor téli hangulatba érdemes mikulásvirágot, és amarilliszt becsempészni, mivel a piros szín gazdagságot szimbolizálja.

A környezetünk elrendezése a kényelem, a béke és a siker megteremtésének a záloga, de színek, különösen a zöld területek színe- legyen szó a kertről, vagy a lakás belsejében kialakított zöld oázisról – nagy jelentőséggel bírnak a belső harmónia megteremtésében. A feng shui napjainkban már a kertrendezés területén is helyet kapott, híveinek meggyőződése, hogy a megfelelő elrendezéssel akár az épület, vagy a telek fekvéséből származó előnytelenségek is korrigálhatók, amelyek aztán a belső tér irányába is pozitívan sugároznak.

Manapság a külső, és belső egyensúly fenntartásában egyre nagyobb szerepet kap a kertészkedés, és a különféle zöld növények és virágok gondozása. A kert energiája kapcsolódik a gondozójához, és a személyes életére is hatással van. Ha külső és a belső terek egymással összekapcsolódnak, az nem csak nyugtató látvány a szemnek, de az energia áramlását, a csít is biztosítja. A szobanövények amellett hogy jótékonyan hatnak a lakás levegőjének minőségére is. A feng shui szerint csak az egészséges és élő növényeknek van pozitív hatása, így a sárguló beteg növényeket, valamint a kókadt vágott virágokat, száraz csokrokat száműzzük. A különböző száraz virágok pedig a negatív energiát vonzzák be.

A színek kedvezően befolyásolják a hangulatunkat. Az ajánlott színek közül a saját ízlésünknek megfelelőt válasszuk, a nem igazán kedvelt árnyalatokat inkább kisebb használati tárgyakkal, növényekkel csempésszük be. Télen a piros színű virágok pozitív energiát sugároznak, és pirosat a feng shui a tűz elemhez társítja, egyben az erő és az energia színe is.