konyha

Milyen előnye és hátránya van a márvány konyhapultnak?

A konyhai munkalapok kiválasztásakor sok lakástulajdonos számára továbbra is a márvány a legjobb választás. Nem meglepő, hogy a márvány munkalapok, konyhaszigetek és backsplashek olyan népszerűek – az anyag évezredek óta vonzza a rajongókat. A márvány munkalapok közül a fehér márványt különösen csodálják. “A természetben nem találsz semmi olyan fehéret, mint a fehér márvány,”

A konyhai munkalapok kiválasztásakor sok lakástulajdonos számára továbbra is a márvány a legjobb választás. Nem meglepő, hogy a márvány munkalapok, konyhaszigetek és backsplashek olyan népszerűek – az anyag évezredek óta vonzza a rajongókat. A márvány munkalapok közül a fehér márványt különösen csodálják. “A természetben nem találsz semmi olyan fehéret, mint a fehér márvány,”

konyha

Milyen érvek szólnak a márvány konyhapult mellett?

A márvány konyhapultok olyan elegáns és stílusos megoldást nyújtanak, amelyek emelik a konyha szépségét és értékét. A márvány már évszázadok óta egy népszerű választás az otthonok tervezésekor, és ez nem véletlen. A következőkben bemutatjuk a márvány konyhapultok legfontosabb előnyeit:

Exkluzív megjelenés

Nem sok anyag tudja felvenni a versenyt a márvánnyal, ha eleganciáról és lenyűgöző megjelenésről van szó. Nem véletlen, hogy az ókor óta változatlanul összefonódott a márvány a luxus és a stílus jelzővel. Bár sokan unalmasnak, vagy ingerszegénynek tartják a fehér márványt, a valóság az, hogy nagyon is izgalmas. Mindegyik természetes kő sajátos mintával, erezettel és árnyalattal rendelkezik, így biztosak lehetünk benne, hogy konyhánkat egyedivé fogja varázsolni.

Időtálló érték

Az emberek szeretik a természetes kőből készült munkalapokat. A márvány pedig egy kiemelt státusszal bíró anyag, ami tagadhatatlanul növeli ingatlanunk értékét. Bár jelentős beruházással jár a márvány konyhapult telepítése, azonban több okból is megtérül. Egyrészt a telepítést követően alig kell költeni a fenntartására, másrészt pedig az ingatlan értékesítésekor jelentős ár előnyhöz juthatunk. A történelem igazolja, hogy a márvány sosem megy ki a divatból.

konyha

Karc,- és hőállóság

Bár a márvány nem kifejezetten kemény kőzet, mégis ellenáll a hétköznapi használat során fellépő karcolásoknak és kopásnak. Viszont ettől függetlenül óvatosan bánjunk az éles késekkel a konyhapulton, ha más nem, akkor a konyha eszköz érdekében.

Továbbá bár jól bírja a hőt a márvány konyhapult, nem árt az óvatosság, ha meg szeretnénk őrizni makulátlan állapotát a felületnek. Ne, vagy csak rövid ideig hagyjuk a sütőből, vagy főzőlapról levett edényt a felületén.

Egyszerű karbantartás

A márvány konyhapultok könnyen tisztán tarthatók. Meleg, enyhén szappanos vízzel egyszerűen tisztíthatók.

Természetes

A márvány egy természetes anyag, amely nem tartalmaz vegyi anyagokat vagy adalékanyagokat. Ezért környezetbarát és egészséges választás, amely segít csökkenteni a vegyszerek kitettségét a konyhában.

Mire kell figyelni?

Minden éremnek két oldala van, ami alól a márvány sem kivétel. E miatt érdemes tisztában lenni az üledékes kőzet hátrányaival és gyenge pontjaival.

Költséges

Egy újabb közhellyel élve, a szépségnek ára van. Míg néhány évszázada csak a legtehetősebb családok engedhették meg maguknak a márványt, addig manapság már elérhető áron is hozzájuthatunk. Viszont az továbbra is tagadhatatlan tény, hogy a márvány konyhapult építése jelentős költséggel járhat. Viszont cserében felbecsülhetetlen értékkel ruházzuk fel otthonunkat. Emellett egyszeri beruházásról van szó, ami hosszú távon visszahozza az árát. A megfelelően kivitelezett márvány konyhapult karbantartására már annál kevesebbet kell költeni, és azt is csak ritkán.

Porózus anyag

A márvány porózus anyag, vagyis képes megkötni a folyadékot. Emiatt fennáll a veszélye annak, hogy savas folyadékok – például vörösbor – tartósan elszínezik a konyhapult felületét. Szerencsére megfelelő tömítéssel és karbantartással ennek a kockázata minimalizálható.

Kérjünk hozzá szakértői segítséget

A márvány konyhapult egy életre szóló döntés, amit nem érdemes elkapkodni. Ahogy korábban is említésre került, a kivitelezésen is sok múlik. Az Amonstone több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az olyan kiváló minőségű természetes kövek forgalmazásában és kivitelezésében, mint a márvány, a gránit és a mészkő. Tekintse meg a természetes kövek szakértőjének márvány konyhapult kínálatát és kérjen szakértői segítséget a megvalósításhoz!

Fotók: unsplash.com