bútorszövetek

Rezsicsökkentés szuper bútorszövetekkel? Lehetséges!

A megnövekedett rezsiáraknak köszönhetően mindenki igyekszik a fogyasztását minimalizálni, de a fűtési szezon közeledtével sajnos egyre többen törik a fejüket, hogyan lehetne a fűtésszámlát minimalizálni úgy, hogy közben ne kelljen lemondani a megszokott kellemes hőmérsékletről az otthonukban. A hideg idő közeledtével hoztunk egy praktikát, amellyel ha a hőmérsékletet nem is, de a hőérzetünket növelni tudjuk, hozzájárulva ezzel a komfortérzet növeléséhez.

A Rug & Roll webshop olyan bútorszöveteket kínál, amelyet kellő vastagsággal rendelkeznek ahhoz, hogy különböző módon növeljük vele hőérzetünket.

Puha ágyvégek és falvédők

Már nagyanyáink is tudták, hogy a jó falvédő nem csupán a falak tisztaságának megóvására szolgál, hanem a falnak dőlve kellőképpen melegíti az ember hátát, ráadásként plusz szigetelőrétegként is funkcionál. A régi, nem mindig esztétikus falvédőket manapság már leváltották az egyedi dizájnú, vastag vászonból készülő strapabíró darabok. A Rug & Roll bútorszöveteiből remek és stílusos falvédőt készíthetsz akár te magad is, csak egy kis türelem és kézügyesség kell hozzá. Ugyanezen elven a falvédő helyett készíthetsz textil falipaneleket vagy textil háttámlát, amely így nemcsak mutatós lesz, de igen sokat felfog a lakás melegéből, nem engedi olyan könnyen lehűlni a szobát, így kevesebb energiával/kisebb teljesítménnyel könnyebben felfűtheted a helyiséget.

Készíts paravánt

A paraván egyre népszerűbb, köszönhető ez az egyszerű, mégis mutatós kialakításának és nagyszerű funkciójának. A paraván nem pusztán a hagyományos értelemben vett takarásra szolgálhat, jó hasznát vehetjük a nem használt sarkok, esetleg használaton kívüli lépcsőfeljárók, helyiségek eltakarásához is. Ha házilag készítesz paravánt abból a célból, hogy a nem használatos sarkokat vagy helyiségek bejáratát takard vele, érdemes a jól ismert paravánok méretétől egy kicsi elrugaszkodnod és magasabb kivitelű darabot készítened. A nagyobb belmagasságú helyiségekbe ugyanis a standard méretű paravánok vajmi keveset tudnak segíteni az elszigetelésben, de egy méretre készített vagy készítetett paraván nagyon hasznos lehet.

Ugyanezen elven elindulva a Rug & Roll vastag bútorszöveteit használhatod a gyerekágy körül, a falra rögzítve, így a meleg levegőt tovább bent tudod tartania szobában. A csinos próbafülkék mintájára egy, a szoba stílusához színben és mintázatban passzoló vastag szövet és egy függönykarnis segítségével akár teljesen le tudod rekeszteni a nem használt vagy a ritkán használt sarkokat, így csökkentve a fűteni kívánt teret. A letakart sarkok hőmérséklete nem lesz rettentően hideg, hiszen a szövet valamennyi hőt átenged, így a sarkok nem fognak felpenészedni, viszont nem vonnak el felesleges hőt a helyiség többi részétől. A Rug & Roll vastag szöveteivel a nem tökéletesen záródó bejárati ajtót vagy a helyiségek közötti ajtókat is eltakarhatod, mintegy függönyként használva a szövetet, így a meleg levegő nem tud kisurranni a régi ajtókon sem.

A Rug & Roll bútorszövet kínálatában számos vastag szövetet találsz, amelyek alkalmasak a fent leírt módszerek bármelyikére, ráadásul nagy szín-, és stílusválasztékban. Vásárolni pedig egy méter felett már 10 cm-enként is tudsz a textilből így pontosan annyit rendelhetsz, amennyire szükséged van, nem kell feleslegesen nagy mennyiséget vásárolnod.