okosóra

Okosóra: funkcionális kiegészítő szeretteink védelmében

Bizonyára mindannyian halottunk már az okosórákról, ha mást nem, futólag. Ezek a készülékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem is csoda, hiszen egy rendkívül hasznos kiegészítőről beszélünk, amely nagyban megkönnyítheti mindennapi életünket. Viszont annál kevesebben halottunk arról, hogy segíthet ez a kiegészítő gyermekeink és idősebb családtagjaink épségének megőrzésében.

Gyermekeink védelmében

Egy megfelelő okosóra segítségével még a kisebb gyermekeink is mindig biztonságban tudhatjuk. Bizonyos applikációk telepítésével folyamatosan nyomon követhetjük gyermekeinket, bárhol is járjanak. Így mindig biztonságban tudhatjuk őket, legyenek akár az iskolában vagy a barátainknál. A saját mobilunkon keresztül mindig tisztában lehetünk vele, hogy épp merre járnak. Sőt kijelölhetünk számukra biztonságos zónát is, amit ha elhagy csemeténk, azonnal mobilértesítést kapunk róla. Nem lehetünk elég óvatosak a mai világban. Viszont egy jó készülék segítségével nem csak azt tudhatjuk meg, hol és mikor, de azt is, hogy gyermekünk kivel van éppen. Távolról aktiválhatjuk az eszköz kameráját, így biztosak lehetünk benne, hogy gyermekünk kivel tartózkodik. Ő pedig SMS, telefonhívás és videóhívás esetén is kapcsolatba tud lépni velünk, ha épp szüksége van ránk. Talán ez sokak számra túlságosan paranoidnak tűnhet, de valójában csak rajtunk áll a dolog, mennyire szeretnénk ellenőrizni gyermekünket. A lényeg, hogy így mindig nyugodtak lehetünk, ha gyermekünk épp távol van.

Az idősek biztonságáért

Az okosórák az időseket is ugyanígy kiszolgálják. Egy mobiltelefon könnyen elveszhet és nincs mindig kéznél, viszont egy ilyen készülék folyamatosan a viselőjénél van. A korosabb rokonaink könnyedén eleshetnek és ilyenkor nem biztos, hogy képesek felkelni a telefonért. Egy okosóra segítségével viszont, amely mindig a csuklójukon fityeg, bármikor egy-két pötyögéssel értesíthetik a családtagokat, így könnyedén és azonnal elhárítható a baj. Ráadásul ez nem csak számunkra, de idősebb szüleink számára is hatalmas megnyugvást jelenthet.