Háztartási gépek Mosógép

Ez a cikk több, mint 7 éve frissült utoljára

A cikkben szereplő adatok pontosságáért nem vállalunk felelősséget.

Érted, mit jelent?

 -

A nyelv változik, átalakul, egyre több idegen szó kerül át a magyarba, a változást nem észrevenni lehetetlen. Elég, ha csak egy új hűtőt, vagy porszívót szeretne beszerezni az ember, és máris olyan idegen szavakba ütközik, hogy az eladó segítsége nélkül ezek nem sok értelmet nyernének. Összegyűjtöttük azokat az idegen kifejezéseket, amikkel a vásárló leggyakrabban találkozhat.

Allergy Care – A mosógépek egy speciális programfunkciója, ami kimondottan az allergének, atkákat és a lerakódott mosópor kiszűrését segíti elő, vagyis mindazt, ami légzőszervi megbetegedést vagy bőrallergiát okozhat.

Aqua Controll/Aqua Stop – A biztonsági funkció megakadályozza, hogy a víz kifolyjon a mosógépből.

Baby Care Program - A mosóprogram 95°C-os forró vizet használ a mosáshoz, és speciális öblítési ciklust is kapcsol hozzá. A forró vizes program használata segít feloldani bármilyen mosószer- vagy koszmaradványt a szövetekből, ezáltal higiénikus megoldást kínál mindazon felhasználóknak, akik egy kisbaba vagy érzékeny bőrű családtag holmiját mossák ki.

hirdetés

Bag&Bagless – A kifejezés kombinált porszívóra utal, amihez porzsák, illetve mosható műanyag tartály tartozik.

Bio-Tank - antibakteriális, mosható, műanyag porgyűjtő porszívótartály.

Ciklon-elv: Szintén a porszívóknál használt elnevezés, ami arra utal, hogy a gépbe érkező levegőt a porszívó ciklon módjára megforgatja. Ennek köszönhetően a levegőáramban található szennyeződés kicsapatható.

Coolmatic – Amennyiben nagyobb mennyiségű élelmiszert pakolunk a hűtőszekrénybe, úgy a gyorshűtő funkció segítségével gyorsabban lehűthetővé válnak, az ideális hőmérséklet után a gép visszaállítja az eredeti hőmérsékletet.

Cyking-funkció – A porzsák nélküli porszívók technikája, melyben porzsák helyett egy speciális kialakítású porgyűjtő tartály, és finompor leválasztó berendezés fogja fel a port.

Dircet-drive – A mosógép vibrációjának, és hangosságának csökkentése érdekében kifejlesztett speciális, ékszíj nélküli motort jelöli.

Duplex-funkció – Párhuzamos, kétszintű működés.

Fuzzy Logic – A mosógép minden előzetes programozás nélkül elvégezteti a mosógéppel a ruha súlyának mérését, kiválasztja az ennek megfelelő mosási feltételeket, meghatározza vízszintet, a mosószermennyiséget, és a mosási időt.

HEPA-filter – A HEPA (high-efficiency particulate air filter) nagy hatékonyságú részecskeszűrő. Az innovatív porszívókat ezekkel a speciális szűrőkkel szerelik fel, amik a 0,3 mikrométeres nagyságú részecskéket is megszűrik. A H12, H13-as típusúak a legjobb minőségűek.

No-Frost – A No Frost jelentése a hűtőszekrény információs lapján azt jelöli, hogy a hűtőt nem kell leolvasztani, az jegesedésmentesen üzemel. A technológia lényege, hogy a hűtőszekrény belsejéből, levegőkeringtetéssel, elvonják a nedvességet.

Quick – A Quick mosóprogram használatával 35 percre csökken a mosási idő 3 kg-os ruhatöltet esetén. Ez a program kifejezetten ideális, ha gyors és hatékony mosásra van szükségünk.

Reddot - A világszerte elismert red dot design díjat számos olyan kategóriában ítélik oda, mint a közlekedés, ipar, építészet, szabadidő, háztartás, iroda, számítógépek vagy a szórakoztató elektronika.

Round Cavity – A könnyű és egyszerű tisztíthatóság érdekében az LG megalkotta a sarkok nélküli, lekerekített belsejű mikrohullámú sütőt, ami azon túl, hogy egyszerűbben tisztítható, nagyobb belső térrel rendelkezik.

Sensor Logic –  A töltet-felismerési rendszer megállapítja, mennyi és milyen piszkos edény van a gépben. Érzékelők mérik, hogy milyen gyorsan melegszik fel a víz és mennyi folyik vissza az edényről. Az adatokból a SENSOR LOGIC kiszámítja a szükséges víz és energia mennyiséget. A készülék a szükségesnél biztosan nem használ fel több vizet és energiát.

Steam Chef – Ezt az elnevezést kapta az LG speciális párolóedénye.

VFD-kijelző – (VFD = vacuum fluorescent display). A fluoreszkáló kijelzőt jelöli.

(Összeállításunkat folytatjuk!)

címkék: idegen kifejezések, használati utasítás, fuzzy logic, no frost, LG, baby care, sensor logic

Hozzászólások
Copyright © 2016 Ombrello Media | Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem