Magazin Csináld magad

Ez a cikk több, mint 7 éve frissült utoljára

A cikkben szereplő adatok pontosságáért nem vállalunk felelősséget.

Krétával firkáld össze a hűtőd!

Egy korábbi írásunkban már beszámoltunk a speciális felületű, összefirkálható hűtőszekrényről, aminke most egy újabb – jóval költségkímélőbb – alternatíváját kínáljuk.

 - Apartment Therapy

hirdetés

Festékboltokban táblafesték néven árusítják azt a speciális festéket, ami pár perces száradás után olyan felületet ad, mint a régi jó  sötétzöld illetve fekete iskolatábláké. A festéket lehet használni fára, kartonra és fémre egyaránt.

Vegyük sorra, hogyan is csináld!

Első lépésben el kell távolítani a fogantyút, majd a festésre váró felületet smirglipapírral át kell dörzsölni. Smirglizés után a felületet szükségszerűen portalanítani kell - ehhez érdemes porszívót és egy vizes rongyot is bevetni. Következő lépésben terítsünk több réteg újságpapírt a hűtő elé, majd tapétacsíkkal, vagy egyéb ellenálló ragasztószalaggal ragasszuk le a hűtő azon pontjait, ahová nem szeretnénk, hogy festék kerüljön.

A festék felhordása előtt a felületet alapozózni kell (a festékboltban kérjük az eladó tanácsát), majd pár órán keresztül hagyjuk száradni. (Erre érdemes 6-8 órát szánni). Az alapozás után jöhet a művelet lényegi része, a táblafesték felhordása. Ezt végezhetjük ecsettel és hengerrel egyaránt. A festéket két rétegben kell felhordani, a két festés között pedig ismét 5-6 órát kell várni. A két réteg festés után legalább még egy hétig ne krétázzunk, érdemes megvárni a teljes száradást!

Kapcsolódó cikkek

címkék: táblafesték, kréta, összefirkált hűtő, LG, konyha

Hozzászólások
Copyright © 2016 Ombrello Media | Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem