Háztartási gépek Kütyük

Ez a cikk több, mint 4 éve frissült utoljára

A cikkben szereplő adatok pontosságáért nem vállalunk felelősséget.

Üzenj a hűtőn!

A hűtőszekrény egyértelműen központi hely a lakásban, kiváló felületet jelent a különféle üzeneteknek és bevásárlólistáknak. Hűtőmágnesek és elektronikus kütyük következnek, amelyek alkalmasak a családtagokkal, lakótársakkal való kommunikációra.

 - www.gizmodiva.com

hirdetés

Hi tech kütyük

Mivel a ma embere egy high-tech világban él, a papír alapú üzenetrögzítés lassan a múlté lesz. A firkálás helyett az üzenetrögzítés és a digitális megoldások kerülnek előtérbe, ráadásul így nem lehet arra fogni az elfelejtett bevásárlást, hogy leesett a post it a hűtőajtóról.

Üzenetrögzítésre alkalmas kütyüből egyre nagyobb a választék. Mi az idei CES-en is bemutatkozott Native Union’s Play-t emeljük ki a kínálatból, amellyel nemcsak hang-, hanem videóüzeneteket is lehet küldeni a családtagok és a lakótársak számára. A mágneses, több színben is kapható készüléket könnyen lehet rögzíteni a hűtőre, és mindössze 60 dollárba kerül.

hűtő, üzenetrögzítő, native union play, kütyü - Native Union Play

hűtő, üzenetrögzítő, native union play, kütyü - Native Union Play

Persze az is előfordul, hogy családtagjaink vagy lakótársaink hangja is éppen elég stresszt okoz, és egy videó már végképp sok lenne. Ebben az esetben válasszunk a hűtő ajtajába applikált, de csak hangrögzítésre alkalmas kütyüt. Ez az üzenetrögzítő konyhai óraként is használható, csak be kell állítani a sütési időt, és a kütyü pittyeg, ha ki kell venni az ételt.

 - BEKO BK386WDR+

A legprofibb verzió természetesen egy iPad, amelyet a hűtőre lehet rögzíteni. A Fridge Mount nevű eszköz nem sérti meg a hűtő felületét, és az eltávolítás után sem hagy nyomot.

hűtő, üzenetrögzítő, kütyü, iPad, tartó - www.belkin.com

Firkálj a hűtőre!

A hűtőmágnes és a ragacsos jegyzettömb mellett egy újabb hatékony megoldással álltak elő a gyártók azok számára, akik hűtőszekrényüket a hűtésen túl csekkek, jegyzetek, receptek, bevásárlólisták tárolására használják. A speciális felületképzésnek köszönhetően a feledékeny felhasználók hűtője az iskolákból már ismert fehér táblaként funkcionál, amire filctoll segítségével szabadon lehet firkálni, egy speciális törlőeszközzel pedig el lehet tüntetni az irományokat. A képen látható hűtőszekrény ára nyolcszáz dollár.

 -

Egy másik megoldás, hogy az egész hűtőt egy iskolatáblához hasonló felületté változtatjuk. Ez nyilván akkor jó ötlet, ha a hűtőnk már nem a régi pompájában ragyog. Egy speciális táblafestéknek köszönhetően a hűtő felülete a régi jó  sötétzöld illetve fekete iskolatáblákét hozza. A festéket lehet használni fára, kartonra és fémre egyaránt. Persze szükség van némi kézügyességre is a kivitelezéshez: első lépésben el kell távolítani a fogantyút, majd a festésre váró felületet smirglipapírral át kell dörzsölni. Ezután a felületet szükségszerűen portalanítani kell - ehhez érdemes porszívót és egy vizes rongyot is bevetni. Következő lépésben terítsünk több réteg újságpapírt a hűtő elé, majd tapétacsíkkal, vagy egyéb ellenálló ragasztószalaggal ragasszuk le a hűtő azon pontjait, ahová nem szeretnénk, hogy festék kerüljön.

 - Apartment Therapy

A festék felhordása előtt a felületet alapozófestékkel kell kezelni (a festékboltban kérjük az eladó tanácsát), majd pár órán keresztül hagyjuk száradni. (Erre érdemes 6-8 órát szánni). Az alapozás után jöhet a művelet lényegi része, a táblafesték felhordása. Ezt végezhetjük ecsettel és hengerrel egyaránt. A festéket két rétegben kell felhordani, a két festés között pedig ismét 5-6 órát kell várni. A két réteg festés után legalább még egy hétig ne krétázzunk, érdemes megvárni a teljes száradást!

A klasszikus megoldás: hűtőmágnes

Kicsit hosszadalmas, de az üzeneteket apró, egy-egy szót megjelenítő mágnesekből is ki lehet rakni, a bevásárlólista összeállítása pedig sokkal egyszerűbb, ha a tételek eleve hűtőmágnesen jelennek meg. A mágnesek a családtagoknak is jelzik, ha a bolt felé veszik az irányt, mi mindent kell hozniuk.

 - Flickr - greaterumbrage

hűtőmágnes, hűtő, háztartási gép, Harrington & Squires - Harrington & Squires

Elcsépelt hűtőmágnes-szövegből rengeteget láttunk már, itt azonban számos retró, szókimondó hűtőmágnes közül lehet válogatni. Biztosan találsz valamit, ha a hűtőajtón szeretnéd megosztani a családtagokkal, hogy eleged van a házimunkából, ma nem vagy hajlandó főzni, vagy mit gondolsz a főnöködről.

hűtőmágnes, hűtő, háztartási gép, funkyfridge - Funkyfridge

Kapcsolódó cikkek

címkék: hűtő, üzenet, hűtőmágnes, video, kütyü

Hozzászólások
Copyright © 2016 Ombrello Media | Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem